Magic Box – Den zrady

Společnost Magic Box nevynechá trafiky ani v pátek 21. června 2013, jen za 99,- Kč by měl být v prodeji Den zrady. Bude tento muž příštím prezidentem?

O tom, že ambice svádí a moc korumpuje, se přesvědčíte ve strhujícím dramatu režiséra a držitele Ceny Akademie George Clooneyho.

Manažer volební kampaně a idealista Stephen Meyers se zavázal k absolutně oddané práci pro guvernéra Mikea Morrise. Ten získal divokou kartu a s ní i možnost kandidovat na prezidenta Spojených států, čímž by se, díky jeho průkopnickým myšlenkám, mohla zcela změnit politická situace.

 

Avšak blížící se primárky v Ohiu budou velkou zkouškou Morrisovy poctivosti i Meyersovy loajality. A právě loajalita padne za oběť v ubohé a nečisté bitvě, do níž je Meyers proti své vůli zapleten. Na jejím konci pak musí čelit rozhodnutí, zda dá přednost vlastní cti a přesvědčení nebo velkolepé avšak špinavé kariéře.

Snímek je napínavým příběhem o sexu, ambicích, loajalitě, zradě a pomstě, který se odehrává na pozadí okázalého divadla moderní politiky.

Na imdb.com 72 procent, stejně na csfd.cz: Pohled do zákulisí nažehlených kravaťáků, kteří se brodí špínou politiky ve jménu vítězství.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 100 minut

Původní název: The Ides of March

Světová premiéra: 31. srpna 2011 – Itálie (Venice Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 9. února 2012

Režie: George Clooney

Námět: Beau Willimon (divadelní hra "Farragut North")

Scénář: George Clooney, Grant Heslov, Beau Willimon

Produkce: George Clooney, Leonardo DiCaprio, Guy East, Barbara A. Hall, Grant Heslov, Jennifer Davisson Killoran), Randy Manis, Brian Oliver, Stephen Pevner, Ari Daniel Pinchot, Jonathan Rubenstein, Nigel Sinclair, Todd Thompson, Beau Willimon, Nina Wolarsky, Matthew Salloway, Tyler Thompson

Hudba: Alexandre Desplat

Kamera: Phedon Papamichael

Střih: Stephen Mirrione

Kostýmy: Louise Frogley

Společnost: Cross Creek Pictures / Exclusive Media Group / Smokehouse Pictures / Crystal City Entertainment

Natáčeno: Ann Arbor, Michigan, USA / Cincinnati, Ohio, USA / Covington, Kentucky, USA / Miami University – 501 E. High Street, Oxford, Ohio, USA / Miami University, Oxford, Ohio, USA / Michigan, USA / Newport, Kentucky, USA / Oxford, Ohio, USA / Xavier University, Cincinnati, Ohio, USA

Hrají: Ryan Gosling (Stephen Meyers), George Clooney (guvernér Mike Morris), Philip Seymour Hoffman (Paul Zara), Paul Giamatti (Tom Duffy), Evan Rachel Wood (Molly Stearnsová), Marisa Tomei (Ida Horowiczová), Jeffrey Wright (senátor Thompson), Max Minghella (Ben Harpen), Jennifer Ehle (Cindy Morrisová), Gregory Itzin (Jack Stearns), Michael Mantell (senátor Pullman), Yuri Sardarov (Mike), Bella Ivory (Jenny), Maya Sayre (Sue), Danny Mooney (vedoucí kampaně), John Manfredi (záloha), Robert Mervak (klavírista), Fabio Polanco (bezpečnostní stráž), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný