Bontonfilm – Smrtonosná past: Opět v akci

Ačkoli (bohužel) předchozí díly trafikami neprošly, společnost Bontonfilm v neděli 16. června 2013 za 299,- Kč pošle do trafik poslední (a nejhůře hodnocené) pokračování ságy Smrtonosná past: Opět v akci. Jaký otec, takový syn.

Bruce Willis se vrací se svou nejslavnější filmovou rolí, tedy jako nezničitelný policejní detektiv John McClane, „lidový" hrdina, který díky svým schopnostem nakonec vždycky přežije všechno a všechny.

Tentokrát se polda, jenž nebere rukojmí, vážně ocitne v nepravou chvíli na nepravém místě, když vyrazí do Moskvy, aby pomohl synovi Jackovi, který se mu poněkud odcizil. Johna ale čeká překvapení, zjistí, že i když jejich vztah otec – syn má k ideálu hodně daleko, jablko nepadlo daleko od stromu. Jack totiž v Moskvě působí jako tajný agent, chránící informátora z vládních řad, Komarovova.

 

Otec a syn McClaneovi jsou nuceni překonat osobní neshody a nasadit vlastní krky, aby dostali Komarovova do bezpečí a odvrátili hrozbu katastrofálního zločinu v bezútěšném místě naší planety – v Černobylu. Do hry tak vstupuje obchod s plutoniem, ruští oligarchové, brutální moskevské podsvětí a také různé představy Johna a Jacka McClaneových jak za těchto okolností prosadit zákon. A navíc se Jack McClane jako tajný agent v Moskvě skvěle vyzná i domluví, kdežto John je naprosto ztracený. A to mu na dobré náladě rozhodně nepřidává. Naštěstí otec a syn brzy zjistí, že z nich rozdílné pracovní metody dělají neporazitelné hrdiny.

Na imdb.com 54 procent, na csfd.cz 52: Bezdějová destrukce všeho, co se objeví v obraze. Z původního ducha série nezbylo vůbec nic.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 94 minut

Původní název: A Good Day To Die Hard

Světová premiéra: 7. února 2013 – Hong Kong / Singapur

Kinopremiéra v ČR: 14. března 2013

Režie: John Moore

Námět: Roderick Thorp (série Smrtonosná past)

Scénář: Skip Woods

Produkce: Stephen J. Eads, Wyck Godfrey, Tom Karnowski, Jason Keller, Peter Veverka, Larry D. Webster, Bruce Willis, David Willis, Alex Young

Hudba: Marco Beltrami

Kamera: Jonathan Sela

Střih: Dan Zimmerman

Kostýmy: Bojana Nikitovic

Společnost: Twentieth Century Fox Film Corporation / TSG Entertainment / Giant Pictures / Dune Entertainment / Ingenious Media / Big Screen Productions / Origo Film Group

Natáčeno: Moskva, Rusko / Černobyl, Ukrajina / Budapešť, Maďarsko

Hrají: Bruce Willis (John McClane), Jai Courtney (Jack McClane), Sebastian Koch (Komarov), Mary Elizabeth Winstead (Lucy), Yuliya Snigir (Irina), Rasha Bukvic (Alik), Cole Hauser (Collins), Amaury Nolasco (Murphy), Sergei Kolesnikov (Chagarin), Roman Luknár (Anton), Zolee Ganxsta (řidič MRAP), Péter Takátsy (žalobce), Pavel Lychnikoff (taxikář), Megalyn Echikunwoke (pěkná reportérka), Melissa Tang (Lucas), Rico Simonini (plukovník), Catherine Kresge (Neiderbrooková), April Grace (Sue Eastonová), Cooper Thornton (S2), Jan Gallovic (Chagarinův poradce), Péter Kertész (soudce), Patrik Vrbovský (manažer), Ferenc Elek (řidič Unimogu), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, chorvatsky, maďarsky, hebrejsky, islandsky, polsky, portugalsky, slovinsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: Vynechané scény