JRK Kladno – Kouzelný kolotoč 1 – Psí detektiv

Kdysi dávno prošel ještě jako příbal k deníku Blesk s logem Hollywood Classic Entertainment trafikami disk s názvem Kouzelný kolotoč. V pondělí 17. června 2013 přichází se stejným logem v režii společnosti JRK Kladno za 99,- Kč disk Kouzelný kolotoč 1 – Psí detektiv.

Vypadá to, že jde o TV sérii, vycházející z původního filmu. Aktuální disk obsahuje náhodný mix následujících epizod:

1 – Dougalův špatný den (1. Dougal’s Bad Smell Day)

Život v Kouzelné zahradě je růžový a bezstarostný, až na jeden malý smradlavý problém – Dougal, potřebuje vykoupat. Florence oznámí, že je čas na koupel, ale Dougal má o své hygieně jiné představy…

2 – Chodit pozpátku (?)

V Kouzelné zahradě se děje něco velmi zvláštního. Tajemná síla způsobuje, že se všechno děje pozpátku! Květiny rostou zpátky do země a dokonce i Kouzelný kolotoč se točí špatným směrem. Florence a Dougal musí zjistit, kdo mohl něco takového způsobit.

3 – Dougalova cesta na Měsíc (50. Dougal Goes To The Moon)

Dougal se strašně nudí. Jeho přátelé mu nedokážou pomoct, i když se snaží sebevíc, dokud mu Zebedec nenavrhne cestu do vesmíru. To Dougala nadchne a vyrazí na měsíc hledat dobrodružství a vzrušení, ale brzy zjistí, že doma je doma.

4 – Závod (10. The Race)

Zebedec  organizuje historicky první Velký běžecký závod a odměnou pro vítěze bude nádherná trofej! Všichni začnou na velkou událost trénovat, ale někteří jsou odhodlanější než jiní. Dougal chce vítězství získat pomocí Suoer Turbo psího vozíku s raketovým pohonem…

5 – Dylanův budíček (2. Dylan’s Wake-Up Call)

Je Králičí den a Dylan se těší na návštěvu Velkého Velekrálíka. Zebedec říká, že jediné, co musí udělat, je zůstat vzhůru… To ale není pro Dylana úplně jednoduché a tak si Florence vezme na pomoc pana Rustyho a jeho budík.

6 – Psí detektiv (49. Dogtective)

Přípravy na Mezinárodní šnečí den jsou v plném proudu a Brian je zaneprázdněn organizací odpoledních oslav. Dougal řeší mnohem důležitější věc – jeho vynikající koláč někdo ukradl! A není to jediná krádež – téměř každý v Kouzelné zahradě něco postrádá. Detektiv Dougal musí zjistit, kdo za tím stojí.

Animsvet.cz uvádí následující info:

Tento seriál přináší na obrazovku kouzelnou zahradu s kolotočem, v kterém žije více zajímavých postaviček – malá Florence, psík Dougal, králík Dylan, šnek Brian, kráva Ermintrúda, či čaroděj Zebedee. Tito hrdinové zažívají společná dobrodružství. Hlavní postavou je milé, poslušné a kamarádské děvčátko Florence. Jejím věrným kamarádem je psík Dougal. Dougal miluje – sladkosti a samozřejmě holčičku Florence. Ostatní věci nejsou pro něj důležité. Je velice rozmazlený a žravý.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Animovaný / Dětský

Země původu: Francie / Velká Británie

Rok vzniku: 2007

Délka: 66 minut

Původní název: The Magic Roundabout

Režie: Graham Ralph

Scénář: Serge Danot, Jimmy Hibbert, Graham Ralph

Produkce: Theresa Plummer Andrews, Marie-Pierre Moulinjeune, Graham Ralph, Laurent Rodon, Pascal Rodon, Robert Réa

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: žádný