Magic Box – Zelený svět

Trio v trafikách nově uvedených titulů společnost Magic Box v pátek 28. června 2013 měl uzavírat za 199,- Kč film s golfistickou romantikou Zelený svět. Romantická komedie z prostředí golfu s vynikajícím hereckým obsazením. Nakonec se ale v distribučním rozpisu PNS posunula až na pondělí 1. července 2013.

Nedosažitelný úder na green. Beznadějný románek. Odpaliště profíka Roye McAvoye nemůže vzdorovat nemožné výzvě. Každý je, jak říká, tak starý, jak se cítí a záleží jen na každém z nás, do jaké míry si svůj věk připouští…

Se smrtícím šarmem a hrou, ve které dokáže udělat par se zahradním nářadím, se Kevin Costner znovu připojil k tvůrci snímku Durhamští býci Ronu Sheltonovi. Společně vám přináší další skvělý příběh o hrách, které lidi baví.

Pro Roye, bývalého úspěšného profesionálního hráče, je golf hrou hlavy a srdce. Dnes je z něj outsider, živořící jako majitel zanedbaného cvičného golfového hřiště v texaském Salemu. Většinu času tráví popíjením s přáteli a sázením. Jeho život se začne nenápadně měnit, když se na hřišti objeví elegantní psychiatrička Molly Griwoldová. Poněkud ji překvapí, když chce Roy po první lekci peníze na ruku, ten to však vysvětlí momentální finanční tísní.

Krátce poté se objeví i jeho bývalý spolužák z vysoké, úspěšný golfový profesionál David Simms. Nabídne mu účast ve velkém turnaji jako nosiči holí. I tak potupnou práci však Roy přijme. Jenže se nechá vyprovokovat k sázce a skvělým úderem Davida zahanbí, takže je okamžitě vyhozen. A aby byl krach úplný, musí bývalé milence Doreen vrátit dvanáct tisíc, které samozřejmě nemá, a tak jí dá své golfové hřiště i s holemi.

Roy ale věří, že jen nejimpozantnější z gest může všechno zvrátit a Molly odlákat od úlisného profíka turnajů. Proto se spolu se svým svědomitým caddy rozhodnou udělat něco nemožného: vyhrát U.S. Open. S úsměvem, důvtipem a sedmičkou železem je moderní romantická komedie Zelený svět naprostým vítězem.

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 71: Lovestory ve světě golfu. Pohodový film i pro nesportovce.

Zadní strana

Žánr: Drama / Komedie / Romantický / Sportovní

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 129 minut

Původní název: Tin Cup

Světová premiéra: 16. srpna 1996 – USA

Kinopremiéra v ČR: 31. října 1996

Režie: Ron Shelton

Scénář: John Norville, Ron Shelton

Produkce: Kellie Davis, Gary Foster, Karin Freud, David V. Lester, Arnon Milchan

Hudba: William Ross

Kamera: Russell Boyd

Střih: Kimberly Ray, Paul Seydor

Kostýmy: Carol Oditz

Společnost: Regency Enterprises / Warner Bros.

Natáčeno: Arlington, Texas, USA / Houston, Texas, USA / Kingwood, Texas, USA / San Francisco, Kalifornie, USA / Tubac, Arizona, USA / Tucson, Arizona, USA

Hrají: Kevin Costner (Roy ‚Tin Cup‘ McAvoy), Rene Russo (Dr. Molly Griswoldová), Don Johnson (David Simms), Cheech Marin (Romeo Posar), Linda Hart (Doreen), Dennis Burkley (Earl), Rex Linn (Dewey), Lou Myers (Clint), Richard Lineback (Curt), George Perez (Jose), Mickey Jones (Turek), Michael Milhoan (Boone), Gary McCord (sám sebe), Craig Stadler (sám sebe), Peter Jacobsen (sám sebe), Jim Nantz (hlasatel CBS), Ken Venturi (hlasatel CBS), Ben Wright (hlasatel CBS), Frank Chirkinian (producent CBS), Lance Barrow (ředitel CBS), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný