Aha! – Ošklivé káčátko 1

Nedělní Aha! nám předloží jinou podobu stejného námětu. V neděli 30. března 2008 přijde na pulty Ošklivé káčátko 1 za 42,- Kč.

Okouzlující příběh, který oslovil již tolik generací, vypráví v tomto animovaném seriálu vydra Magnus zvířátkům v lese. Malému káčátku se ostatní zvířátka posmívají, nejvíce dokonce jeho vlastní bratři. Dobírají si ho, odstrkují ho, smějí se mu. Když se ošklivé káčátko omylem vylíhne v hnízdě kachny, každý si myslí, že je nejošklivější v okolí. Po čase si ale káčátko získá srdce všech zvířat na farmě a nakonec z něho vyroste nádherná labuť.

Jedná se o španělský animovaný televizní seriál, který už na trhu byl v režii společnosti Interdomino. Španělská společnost Neptuno Films je producentem i jiných u nás známých animáků, například Danny & Daddy (u nás známý z vysílání Minimaxu či z Video-CD nosičů od Mediaway pod názvem Vlaďka a Taťka), či některých seriálů (Dougie in Disguise).

Jen pro zajímavost: práva na odvysílání seriálu Neptuno Films Connie the Cow vlastní Česká televize. Práva na 52 epizod Ošklivého káčátka získala TV Nova, stejně jako na šest celovečerních filmů rovněž s touto postavičkou. Ošklivé káčátko je jeden z nejúspěšnějších titulů společnosti Neptuno, na posledním veletrhu Discop v Budapešti byla vysílací práva prodána prakticky do celé východní Evropy. Získaly je země jako Slovinsko, Kazachstán, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko, Polsko, Rusko a Bulharsko.

DVD obsahuje tři kapitoly:

01. Vyklubalo se z vejce – 24:55

02. Malé káčátko s velkým srdcem – 24:55

03. Hrdinský čin – 24:55

Zadní strana

Žánr: Animovaný, pohádka

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 1997–1998

Původní název: El Patito Feo

Anglický název: The Ugly Duckling

Scénář: Jose Luis Viciana Monfort

Režie: Jose Luis Viciana Monfort

Produkce: Cristina Brandner Garcia

Studio: Beta Film, Neptuno Films, RTVE

Údaje o DVD:

Délka: cca 75 minut

Technika: 2D

Zvuk: česky 2.0, slovensky 2.0

Obraz: barevný, 4:3

Typ disku: DVD5

Titulky: žádné

Bonusy: žádné