Magic Box – Mocný vládce Oz

Další čerstvá katalogová novinka společnosti Magic Box se chystá na pulty. V pátek 12. července 2013 figuruje v plánech za 399,- Kč DVD Mocný vládce Oz, fantastický příběh ze studia Disney, který vznikl v režii Sama Raimiho.

Příběh sleduje Oscara Diggse, druhořadého cirkusového kouzelníčka poněkud pochybných mravů, který se dostane z prašného Kansasu do životem pulsující Země Oz, plné barev a života.

Oscar má za to, že to je jeho životní šance, dokud nepotká tři čarodějnice, Theodoru, Evanoru a Glindu. Ty narozdíl od všech ostatních nejsou přesvědčené, že právě on je velký Čaroděj, kterého všichni očekávají.

Ač nerad, musí Oscar postupně proniknout do potíží, s nimiž se Země Oz a její obyvatelé potýkají, a co nejrychleji zjistit, kdo je hodný a kdo zlý dřív, než bude příliš pozdě. Musí použít všechny svoje kouzelnické schopnosti a pomocí různých fíglů, svojí vynalézavosti a sem tam i nějakých kouzel se mu podaří stát se velkým Čarodějem – a možná i lepším člověkem.

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 61: Strašně moc barevné, přitom docela prázdné a herecky nic moc. Sice se na to dobře kouká, ale vlastně jinak nic moc.

Podle údajů na obalu to vypadá opět na sprostý ořez, protože film má být podle některých pramenů pro 3D kina v poměru 2,39:1…

Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 123 minut

Původní název: Oz: The Great and Powerful

Světová premiéra: 14. února 2013 – USA, Hollywood, Kalifornie

Kinopremiéra v ČR: 7. března 2013

Režie: Sam Raimi

Námět: L. Frank Baum (série „Oz“)

Scénář: David Lindsay-Abaire, Mitchell Kapner

Produkce: Debbi Bossi, Grant Curtis, Joshua Donen, K. C. Hodenfield, W. Mark McNair, Palak Patel, Joe Roth, Philip Steuer, Tamara Watts Kent

Hudba: Danny Elfman

Kamera: Peter Deming

Střih: Bob Murawski

Kostýmy: Gary Jones

Společnost: Walt Disney Pictures / Roth Films

Natáčeno: Michigan Motion Picture Studios, 1999 Centerpoint Parkway, Pontiac, Michigan USA / Sony Pictures Studios – 10202 W. Washington Blvd., Culver City, Kalifornie, USA

Hrají: James Franco (Oz), Mila Kunis (Theodora), Rachel Weisz (Evanora), Michelle Williams (Glinda / Annie), Zach Braff (Frank / Finley), Joey King (dívka na vozíku / číňanka), Tony Cox (Knuck), Stephen R. Hart (generál Winkie), Abigail Spencer (May), Bruce Campbell (dveřník Winkie), Ted Raimi (pochybovač na slyšení), Tim Holmes (silák), Toni Wynne (silákova žena), Rob Crites (Ohnivec), a další

V českém znění: Martin Písařík (James Franco), Šárka Vondrová (Michelle Williams), Zuzana Vejvodová (Mila Kunis), Irena Máchová (Rachel Weisz), Josef Somr, Igor Chmela (Zach Braff)…..

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Walt Disney a cesta do země Oz, Přežblepty, Krátké ukázky