North Video – Ztracen v Arménii

S dalším premiérovým titulem přispěje do trafik společnost North Video v pátek 19. července 2013, kdy za 199,- Kč bude ke koupi komedie Ztracen v Arménii. Syn amerického senátora špionem proti své vůli.

Bill se rozešel s Nancy a rázem se mu zhroutil svět. S přáteli sice odjel na dovolenou k teplému tureckému moři, ale ze všeho nejraději by se od rána do večera povaloval na hotelu, zíral do stropu a pokoušel se na svoji snoubenku zapomenout.

Znavený životem se dal zlákat kouzlem adrenalinového parasailingu. Když se však na padáku uvázaném za motorovým člunem vznesl k obloze, prudký vítr přetrhl lano a vzdušné proudy Billa zanesly daleko od pobřeží do malé, světem i časem zapomenuté arménské vesnice, jejíž nedůvěřiví obyvatelé ho začnou považovat za nepřátelského špiona. Právě tady potká mladou dívku, která ho osvobodí ze spárů podezíravých vesničanů a postará se o to, aby (ač ztracen v Arménii) konečně našel sám sebe.

Obálka ruského vydání

Na imdb.com 66 procent, na csfd.cz 72: Překvapivá prča.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: USA / Arménie

Rok vzniku: 2012

Délka: 97 minut

Původní název: Lost and Found in Armenia / Невероятные приключения американца в Армении / Потерянные и найденные в Армении

Světová premiéra: 21. října 2012 – Rusko (ARPA ARPA Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 22. ledna 2009

Režie: Gor Kirakosian

Scénář: Narek Ghaplanyan, Gor Kirakosian, Krist Manaryan

Produkce: Maral Djerejian, Hasmik Hakobyan, Karo Kirakosian, Valerie McCaffrey, Armen Yeganian

Hudba: Narek Ghaplanyan

Kamera: Filip Vandewal

Střih: Gor Kirakosian

Kostýmy: Mikael Sharafyan

Společnost: Red Tie Films

Hrají: Jamie Kennedy (Bill), Dave Sheridan (George), Angela Sarafyan (Ani), Murisa Harba (Linda), Jayda Berkmen (TV hlasatelka), Alex Kalognomos (reportér), Mark Geragos (sám sebe), Mikael Pogosyan (děda Matsak), Serdar Kalsin (Ahmed), Vachik Mangassarian (Josef), Hrant Tokhatyan (Alexan), Arsen Grigoryan (Arshak), Narek Ghaplanyan (Murad), Vachagan Tovmasyan (Bldo), David Tovmasyan (Tan), Levon Harutyunyan (Hakop), Karine Burnazyan (velká žena), Vaghinak Khachatryan (muzikant #3), Vahe Hovhannisyan (muzikant #1), Vahagn Sargsyan (Torgom), Hrach Hakobyan (voják #2), Artyom Yeghiazaryan (zmrzlinář), Sofa Sargsyan (Manush), Seda Janikyan (obr Shushan), Suzie Shahbazian (agentka), Levon Petrossian (Kemal), Lernik Harutyunyan (Armoosh), Levon Stepanyan (Vannik), Maro Hakobyan (Narguiz), Karen Alaverdyan (vesničan #1), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 arménsky + anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: fotogalerie, hity na DVD