Bontonfilm – Vendeta

Společnost Bontonfilm v neděli 18. srpna 2013 zařazuje za 99,- Kč do nabídky také něco z domácí kinematografie, v prodeji bude drama Vendeta. Jeden den, dva muži, jedna pomsta.

Na opuštěné mýtině najde lesní správce ležet bezvládné tělo muže. Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal, ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera. Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti a trojice mladíků, která rozhodně nemá čisté svědomí.

V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká. Kdo je vrah a kdo oběť? A jak byste se rozhodli vy? Ondřej Vetchý proti Oldřichu Kaiserovi v thrilleru, který se vám zadře pod kůži.

 

„Vendeta je napínavý film o pomstě a střetu dvou postav v podání skvělých herců: Ondřeje Vetchého a Oldřicha Kaisera. Byl bych rád, aby náš příběh v kině diváka na začátku přibil k sedačce a nepustil ho až do konce titulků," říká Miroslav Ondruš, scenárista a režisér.

Původní vzhled obalu 

Na csfd.cz 61 procent, část diváků hodnotí film jako povedený český thriller s výbornými hereckými výkony, část jako absolutně nepovedený paskvil s přehrávajícími neherci.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2011

Délka: 86 minut

Kinopremiéra v ČR: 24. listopadu 2011

Režie: Miroslav Ondruš

Pomocná režie: Jirka Severa

Scénář: Miroslav Ondruš

Dramaturgie: Vratislav Šlajer

Produkce: Vratislav Šlajer, Radim Janeš, Pavel Rejholec, Jordi Niubó, Petr Bílek

Vedoucí výroby: Mikuláš Novotný

Hudba: Petr Ostrouchov

Kamera: Martin Štrba

Druhá kamera: Jan Šuster ml.

Asistent kamery: Pavel Frydrych

Střih: Marek Opatrný

Zvuk: Marek Hart, Tomáš Zůbek, David Titěra

Kostýmy: Katarina Bieliková

Masky: Jana Dopitová

Architekt: Jan Vlasák, Jana Nosková

Společnost: Bionaut s.r.o. / SoundSquare / i-o post

Hrají: Ondřej Vetchý (Pochman), Oldřich Kaiser (lesník Mazura), Igor Chmela (Chadima), Marek Taclík (Novotný), Lucie Šteflová (Hanka Pochmanová), Daniel Novák (Honza), Ondřej Havel (Tomáš), Václav Vostárek (David), Václav Neužil, Leoš Noha (realitní agent), Jiří Vyorálek (sociální pracovník), Karolína Brošová, Dorotka Šlajerová, Viktorka Šlajerová, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: Krátký film Třídilové (6 minut), Videa z natáčení (8 minut)