Hollywood Classic Entertainment – Maniak

V pátek 23. srpna 2013 by se měla opět ozvat poněkud skomírající společnost Hollywood Classic Entertainment, která prostřednictvím JRK Kladno posílá do trafik za 199,- Kč novinku Maniak.

Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávající se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob – intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí.

 

Na imdb.com 62 procent, na csfd.cz 67: Kvalitní a docela nechutné gore s maniakálním „hobitem", u něhož nevadí, že jde o remake filmu z roku 1980.

Zadní strana 

Žánr: Horor / Thriller

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 85 minut

Původní název: Maniac

Světová premiéra: 26. května 2012 – Francie (Cannes Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 7. února 2013

Režie: Franck Khalfoun

Námět: Joe Spinell (původní scénář)

Scénář: Alexandre Aja, Grégory Levasseur

Produkce: Alexandre Aja, Antoine de Cazotte, Daniel Delume, Andrew W. Garroni, Pavlina Hatoupis, Thomas Langmann, William Lustig, Emmanuel Montamat, J. B. Popplewell, Justine Raczkiewicz, Alix Taylor

Hudba: Robin Coudert

Kamera: Maxime Alexandre

Střih: Baxter, Franck Khalfoun

Kostýmy: Mairi Chisholm

Společnost: La Petite Reine / Studio 37 / Canal+ / Ciné+ / Blue Underground

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Nora Arnezeder (Anna), Genevieve Alexandra (Jessica), Brian Ames (muž z osmdesátých let), Liane Balaban (Judy), Jan Broberg (Rita), Aaron Colom (muž v aleji), Joshua De La Garza (Martin Nunez), Alex Diaz (loutkář #2), Megan Duffy (Lucie), Eli Dupont (mladý Frank), Luis Fernandez-Gil (číšník), Dan Hunter (Nick), Devra Korwin (prodavačka), Akbar Kurtha (lékárník), Sal Landi (detektiv), Bryan Lugo (policista Burton), Mike McCarty (loutkář), Délé Ogundiran (policistka), America Olivo (Frankova matka), Patrick Orr (muž z osmdesátých let 2), Steffinnie Phrommany (dívka v klubu), Ron Reznik (policista Norton), Mic Rodgers (starý muž), Sammi Rotibi (Jason), Elijah Wood (Frank), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný