Bontonfilm – Rychlí a zběsilí

Společnost Bontonfilm pokračuje v krasojízdě a v pátek 23. srpna 2013 by za 99,- Kč mělo v trafikách zaparkovat DVD Rychlí a zběsilí. Nový model. Původní součástky. Zpátky v ulicích, ve kterých vše začalo!

Vin Diesel a Paul Walker se znovu setkávají v dalším pokračování série, která stojí na rychlosti…

Dokonale poladěný model. Luxusní vybavení, nablýskaná kapota a pod ní osvědčené součástky, které mu dodávají punc výjimečnosti. Tak nějak by fanoušek rychlých kol popsal čtvrtý díl slavné akční série, jehož název je tentokrát modifikovaný do podoby Rychlí a zběsilí. S předchozí částí, která se odehrávala v Tokiu, v prostředí vyznavačů školy smyku, čtyřku spojuje jenom jméno režiséra Justina Lina a hlavní hvězda Vin Diesel, která si půdu pro návrat v Tokijské jízdě připravila cameo roličkou.

 

Ocitáme se v Dominikánské republice, kde hodlá Torrettova skupina rychle a zběsile ukrást „pár litrů" benzínu z jedoucího konvoje. Velkolepá akční sekvence jen předjímá tempo, jaké bude Justin Lin po zbytek filmu diktovat. Po ostrém střihu se ocitáme v Los Angeles, kde narazíme na druhého „ztraceného syna". Brian O´Conner (Paul Walker, který se objevil v prvním a druhém dílu) zůstal věrný policejní placce. Právě se snaží rozkrýt drogový kartel, jehož členové pašují drogy do Spojených států přes mexickou hranici nebezpečnými spanilými jízdami podzemními tunely. Mistr volantu O´Conner získá od nadřízených oficiální posvěcení oprášit své řidičské umění a proniknout do tohoto gangu coby jeden z řidičů. Stejný záměr, nicméně mnohem osobnější cíl, který se nesluší prozrazovat, má i Dominic Toretto. A tak se oba sejdou na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci. Znovu tak budou řvát motory, pneumatiky trhat asfalt a proteče i pár litrů krve. Tahle jízda rozhodně není pro čajíčky.

Pro ty nebylo ani samotné natáčení, protože režisér Justin Lin trval na tom, aby se akční scény odehrávaly v reálu a trikové dopracování záběrů v počítačích se používalo jen ve stavu nejvyšší nouze. „Když vidím ve filmu automobilovou honičku a cítím, že není reálná, přestává mě to bavit. Nechtěl jsem, aby tenhle pocit hrozil divákům našeho filmu," říká režisér Lin.

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz stejně: Stojí a padá s tím, že jsou tu původní hvězdy a ještě rychlejší jízdy.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Krimi / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 102 minut

Původní název: Fast & Furious

Světová premiéra: 12. března 2009 – USA

Kinopremiéra v ČR: 2. dubna 2009

Režie: Justin Lin

Námět: Gary Scott Thompson (postavy)

Scénář: Chris Morgan

Produkce: Ricardo Del Río, Vin Diesel, Michael Fottrell, Amanda Lewis, Neal H. Moritz, Samantha Vincent

Hudba: Brian Tyler

Kamera: Amir M. Mokri

Střih: Fred Raskin, Christian Wagner

Kostýmy: Sanja Milkovic Hays

Společnost: Universal Pictures – A Justin Lin Film / Relativity Media / Original Film / One Race Productions Films / Dentsu Inc.

Natáčeno: 310 W Green St, Pasadena, Kalifornie, USA / 720 E Kensington Rd, Los Angeles, Kalifornie, USA / Agua Dulce, Kalifornie, USA / Backlot, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Dominikánská republika / Long Beach, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Mexiko / Panama City, Panama / Pasadena, Kalifornie, USA / San Pedro, Los Angeles, Kalifornie, USA / Soggy Dry Lake, Lucerne Valley, Kalifornie, USA / W 8th St & S Hoover St, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O’Conner), Jordana Brewster (Mia), Michelle Rodriguez (Letty), John Ortiz (Campos), Laz Alonso (Fenix Rise), Gal Gadot (Gisele Haraboová), Jack Conley (Penning), Shea Whigham (agent Ben Stasiak), Liza Lapiraová (agent Sophie Trinhová), Sung Kang (Han Lue), Tego Calderon (Tego), Don Omar (Don Omar), Mirtha Michelle (Cara), Greg Cipes (Dwight), Ron Yuan (David Park), Alejandro Patino (řidič cisterny), Joe Hursley (Virgil), Neil Brown Jr. (Malik), César García (Juvenal), Brandon T. Jackson (řidič BMW), Mousa Kraish (řidič Silvia), Wilmer Calderon (Tash), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, polsky, rumunsky, estonsky, lotyšsky, litevsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: Komentář režiséra Justina Lina, Pod kapotou – Silná auta, Pod kapotou – Auta z dovozu, Gang zpátky pohromadě, Autoškola s Vinem Dieselem, Nepovedené záběry, Jižně od hranice: Filmování v Mexiku