Bontonfilm – Nevědomí

Společnost Bontonfilm v neděli 25. srpna 2013 posílá do trafik za 299,- Kč další katalogovou novinku, ke koupi bude DVD Nevědomí. Země je vzpomínka, za kterou stojí bojovat.

Planeta Země to má v roce 2073 spočítané. Drtivý útok mimozemské civilizace se sice před lety podařilo odrazit, ale přestala být místem k životu. Lidé se z ní odstěhovali a na jejím povrchu zůstalo jen pár techniků, kteří z ní mají odčerpat zbývající přírodní bohatství.

2077: Jack Harper působí na evakuované Zemi jako údržbář a baví ho hledání artefaktů zanikající lidské civilizace. Podílí se na masivní operaci, jejímž cílem je získat na Zemi životně důležité zdroje, které tu ještě zbyly po desetiletích válek proti mimozemšťanům, stále plenícím zbytky planety. Jackova mise je téměř u konce. Za dva týdny se má připojit ke zbývajícím přeživším na měsíční kolonii daleko od válkou zmítaného světa, který dlouho nazýval domovem.

Jenže ho vyvedou z každodenní rutiny dvě události. Tou první je nouzové přistání vesmírné lodi, jejíž jediná členka posádky tvrdí, že ji s Jackem pojí společná minulost, aniž pro to existuje racionální vysvětlení. Následně je Jack zajat ilegální armádou operující pod zemským povrchem, jejíž charismatický vůdce Beech toho o něm ví víc než on sám. Pod vlivem těchto událostí se Jack rozhodne podívat na svět kolem sebe jinýma očima a z toho, co uvidí, mu není dvakrát dobře. Realita se hroutí a Jack bude muset prokázat hrdinství, o jehož existenci v sobě neměl tušení.

Osud lidstva nyní spočívá v rukou muže, který věřil, že náš svět bude navždy ztracen.

Obrazovka z DVD

nevedomi_02_dvd

nevedomi_03_dvd

nevedomi_04_dvd

nevedomi_05_dvd

nevedomi_06_dvd

nevedomi_07_dvd

nevedomi_08_dvd

nevedomi_09_dvd

nevedomi_10_dvd

Na imdb.com 71 procent, na csfd.cz 75: Povedené příběhové sci-fi s bombastickou výpravou, balancující na hraně „všechno už tu bylo“.

Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný / Sci-fi / Mysteriozní

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 120 minut (1:59:32)

Původní název: Oblivion

Světová premiéra: 10. dubna 2013 – Belgie / Francie / Filipíny / Švédsko / Velká Británie

Kinopremiéra v ČR: 18. dubna 2013

Režie: Joseph Kosinski

Námět: Joseph Kosinski (komiks)

Scénář: Karl Gajdusek, Michael „deBruyn“ Arndt

Produkce: Jesse Berger, Peter Chernin, Emily Cheung, Dylan Clark, Bruce Franklin, Steve Gaub, Duncan Henderson, Joseph Kosinski, Mike Larocca, Barry Levine, R. J. Mino, Dave Morrison, Justin Springer, Ryan Kavanaugh

Hudba: Anthony Gonzalez, M.8.3, Joseph Trapanese

Kamera: Claudio Miranda

Střih: Richard Francis-Bruce

Kostýmy: Jim Charmatz, Marlene Stewart

Společnost: Universal Pictures / Relativity Media / Monolith Pictures / Chernin Entertainment / Radical Studios

Natáčeno: New York City, New York, USA / Reykjavík, Island / New Orleans, Louisiana, USA / St. Francisville, Louisiana, USA / Mammoth Lakes, Kalifornie, USA / June Lake, Kalifornie, USA / Jarlhettur, Island / Raleigh Studios Baton Rouge, Celtic Media Centre, Baton Rouge, Louisiana, USA / Dettifoss, Vatnajökull National Park, Island / Hrossaborg, Island / Empire State Building – 350 Fifth Avenue, Manhattan, New York City, New York, USA / Baton Rouge, Louisiana, USA

Hrají: Tom Cruise (Jack), Morgan Freeman (Beech), Olga Kurylenko (Julia), Andrea Riseborough (Victoria), Nikolaj Coster-Waldau (Sykes), Melissa Leo (Sally), Zoë Bell (Kara), Abigail Lowe (Juliino dítě), Isabelle Lowe (Juliino dítě), David Madison (přeživší), John L. Armijo (pozemní kontrola NASA), Fileena Bahris (přeživší), Joanne Bahris (turista), Andrew Breland (přeživší), Lindsay Clift, Z. Dieterich (přeživší), Paul Gunawan (přeživší), Efraiem Hanna (turista), Julie Hardin (knihovník), Ryan Chase Lee (technik), Jaylen Moore (radiooperátor), Booch O’Connell (turista), a další

nevedomi_lokalizace

nevedomi_menu

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, maďarsky

Zvukové stopy

Titulky: česky, anglicky, polsky, hebrejsky, maďarsky

Titulkové sady

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný, pouze na začátku DVD upoutávky na další tituly:

nevedomi_upoutavka

Rychle a zběsile 6

nevedomi_upoutavka_2

R.I.P.D.: URNA – Útvar rozhodně neživých agentů

nevedomi_upoutavka_3

Já, padouch 2

nevedomi_upoutavka_4

Defiance (v některých zemích nemusí být k dostání)