Magic Box – Jako za starejch časů

V pondělí 20. ledna 2014 společnost Magic Box posílá za 199,- Kč na pulty trafik jedno ze svých loňských DVD Jako za starejch časů. Už to není, co to bývalo.

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy, držitelé Oscara Al Pacino, Christopher Walken a Alan Arkin v rolích stárnoucích gangsterů a nejlepších přátel.

Scházejí se po desítkách let, na jednu poslední noc. Před dvaceti osmi lety se Val rozhodl ochránit identitu svých společníků a zbytek života strávil ve vězení. Nyní je opět na svobodě, a jeho nejlepší přítel Doc ho bere k sobě. Problém je v tom, že místní gangsterský boss Claphands, který Vala viní ze smrti svého syna, Doca tajně požádá, aby Vala zabil, nebo sám přijde o život.

jako_za_starejch_casu_01

jako_za_starejch_casu_02

jako_za_starejch_casu_03

jako_za_starejch_casu_04

Zatímco Doc toto své složité dilema před Valem skrývá, přesvědčí bosse, aby mu dovolil vraždu odložit do následujícího rána. Celý den slaví Valovu nově nabytou svobodu tak, aby prožili to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. Val a Doc se setkají se svým starým známým Hirschem a oddávají se bezstarostnosti, jako za starých časů. Znovu spolu, všechno jako dřív, vzpomínají na své přátelství a zašlé doby slávy. V jejich donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Bez ohledu na věk je jejich smysl pro chaos stále živoucí a silný.

Brzy ráno, když se začne neúprosná lhůta blížit, se Doc a Val musí vypořádat s Claphandsem…

Skóre na imdb.com najdete dole pod článkem, na csfd.cz 68 procent: Jemně melancholická připomínka starých dobrých časů a starých pardálů v trochu řídkém scénáři.

Zadní strana

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 91 minut

Původní název: Stand Up Guys

Světová premiéra: září 2012 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 4. dubna 2013

Režie: Fisher Stevens

Scénář: Noah Haidle

Produkce: Matt Berenson, Ted Gidlow, Sidney Kimmel, Gary Lucchesi, Bingham Ray, Eric Reid, Tom Rosenberg, Jim Tauber, Bruce Toll

Hudba: Lyle Workman

Kamera: Michael Grady

Střih: Mark Livolsi

Kostýmy: Lindsay McKay

Společnost: Lionsgate / Sidney Kimmel Entertainment / Lakeshore Entertainment

Natáčeno: Three Clubs, 1123 VINE ST, Hollywood, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Al Pacino (Val), Christopher Walken (Doc), Alan Arkin (Hirsch), Julianna Margulies (Nina Hirschová), Mark Margolis (Claphands), Lucy Punch (Wendy), Addison Timlin (Alex), Vanessa Ferlit (Sylvia), Katheryn Winnick (Oxana), Bill Burr (Larry), Craig Sheffer (Jargoniew #1), Yorgo Constantine (Paul), Weronika Rosati (Irena), Keone Young (Song), Courtney Galiano (Lisa), Lauriane Gilliéron (Allison), Arjun Gupta (DJ), Aliya Astaphan (Stephanie), Brandon Scott (doktor), a další

jako_za_starejch_casu_menu

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky (web vydavatele původní znění nezmiňuje, na obalu je uvedeno)

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný

jako_za_starejch_casu_web-001