Magic Box – Kniha džunglí (diamantová edice)

V nabídce společnosti MagicBox se v srpnovém katalogu objevila další klasická Disneyovka a hned v pondělí 2. září 2013 se za 299,- Kč ocitne i v trafice – v diamantové verzi bude možno koupit DVD Kniha džunglí. Disneyho zpívání a houpání vysoko ve větvích stromů!

Kniha džunglí, klasická adaptace románu Rudyarda Kiplinga, nyní znovu ožívá v restaurovaném, brilantně lepším obrazu a zvuku. Užijte si písněmi vyzdobenou oslavu přátelství, zábavy a dobrodružství v posledním animovaném filmu, který ještě zažil skutečné kouzlo úpravy samotným Waltem Disneyem!

Vydejte se na vzrušující cestu plnou dobrodružství, společně s chlapcem Mauglím. Provází ho jeho moudrý přítel, panter Baghíra. Cestou potkávají veselého krále opic Louieho, hypnotického hada Ká a roztomilého medvěda Balúa, který učí Mauglího o životě a skutečném významu přátelství. Zhoupněte se s námi do džungle zábavy i za zbrusu novými bonusy!

Panter Baghíra najde při své každodenní procházce džunglí v rozbité loďce opuštěné děťátko. Nejbližší lidské obydlí je vzdáleno mnoho dní cesty a bez mateřské péče je dítě odsouzeno k záhubě. Baghíra se proto děťátka ujme. Desetkrát nastaly deště a desetkrát zase ustaly. Žádné „lidské štěně“ není možná šťastnější, a přece Baghíra ví, že se jednoho dne bude muset Mauglí vrátit k lidem…

Jedné noci se vlčí stařešinové sešli na poradní skále. To proto, že se po deseti letech do džungle vrátil tygr Šírkán, známý svou nenávistí k lidské smečce. Vlčí rada rozhodne, že se chlapec musí bezodkladně vrátit k lidem. Panter Baghíra ho má dopravit do vesnice. Mauglí se však nechce rozloučit se svými zvířecími přáteli a chce zůstat v džungli.

Při cestě pralesem se Mauglí spřátelí s hravým medvědem Balúem, který ho učí, jak se má bránit v boji se zvířaty i jak se má těšit ze života. Baghíra ví, že Mauglí se musí co nejrychleji dostat z džungle, neboť tygr přichází. Mauglí se ale Šírkánovi postaví: i když je ještě malý, nebojí se ho, nebude před ním utíkat. Chopí se hořící větve a bije tygra hlava nehlava. Šírkán se bolestí a strachy raději odplazí. Všichni se radují.

Mauglí slibuje, že teď už je nic a nikdo nerozdělí. Vracejí se do nitra džungle, když tu chlapec zahlédne u řeky holčičku nabírající vodu. Mauglí je okouzlen. Chce si ji prohlédnout a vůbec nepozoruje, že se vzdaluje svým kamarádům a následuje dívenku až do vesnice. Baghíra ví, že se to muselo stát. Balú neví co má říct, vždyť věřil, že z Mauglího bude jednou báječný medvěd…

Na imdb.com 76 procent, na csfd.cz 81: Zub času pracuje, ale pořád je to klasika!

Zadní strana předchozí Platinové edice

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Muzikál / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1967

Délka: 75 minut

Původní název: Jungle Book Diamond Edition

Světová premiéra: 18. října 1967 – USA, Los Angeles

Režie: Wolfgang Reitherman

Námět: Rudyard Kipling

Scénář: Larry Clemmons, Ralph Wright, Ken Anderson, Vance Gerry

Produkce: Walt Disney

Hudba: George Bruns

Střih: Tom Acosta, Norman Carlisle

Společnost: Walt Disney Productions

Natáčeno: Walt Disney Studios, 500 South Buena Vista Street, Burbank, Kalifornie, USA

Hlasy v původním znění: Phil Harris (medvěd Baloo), Sebastian Cabot (panter Bagheera), Bruce Reitherman (lidské mládě Mowgli), George Sanders (tygr Shere Khan), Sterling Holloway (had Kaa), Louis Prima (opičí král Louie), J. Pat O’Malley (slon plukovník Hathi / Buzzie), Verna Felton (slonice Winifred), Clint Howard (slon), Chad Stuart (Flaps), Lord Tim Hudson (Dizzy), John Abbott (vlk Akela), Ben Wright (vlk Rama), Darleen Carr (lidské děvče Shanti), a další

V českém znění: Radan Rusev – Phil Harris (Balú), Vít Ondračka – Bruce Reitherman (Mauglí), Karel Richter – J. Pat O’Malley (Plukovník Hathi), Stanislav Fišer (starý plešatý sup), Jiří Zahajský – Sebastian Cabot (Baghíra), Jiří Jelínek ml. – Louis Prima (Král opic Louie), Jiří Novotný – Sterling Holloway (Ká), Jan Poledník (malý slon), Pavel Rímský – George Sanders (Šerchán), Vladimír Kudla (Ráma), Pavel Pípal (Akéla), Dalimil Klapka, Jiří Prager, Miriam Kantorková – Verna Felton (Winifred) a další….Zpěv: Jana Mařasová a sbor Lubomíra Pánka, Studio dabing AB Barrandov 1994

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,75:1, podle imdb.com 1,33:1)

Bonus:

Nový bonus diamantové edice – Alternativní konec, Mauglí a lovec

Klasické bonusové materiály – Disneypédie: Džunglemánie!, Vynechaná scéna,   Ztracená postava – Nosorožec Rocky

Na předchozí Platinové edici bylo: Zbrusu nová digitální renovace s dokonale čistým obrazem a strhujícím zvukem, Původní kinařský formát obrazu, Zbrusu nové hudební video „Chci být jako ty“ v podání Jonase Brotherse, Balúova krasojízda džunglí – vyjeďte si do divočiny – soubor 4 nových her, Disneypédie: Džunglemánie!, Poznejte jak žijí zvířata z filmu, Zábavné jazykové hry s Knihou džunglí, Seznamte se s novým hrdinou: Nosorožec Rocky, Vystřižené písně, Disney a Kipling: Waltovo ztvárnění knižní klasiky, Jak se natáčela Kniha džunglí a mnohem více!