Hollywood Classic Entertainment – Paralelní světy

Podle toho, co aktuálně víme, bude společnost Hollywood Classic Entertainment v dohledné době prostřednictvím JRK Kladno do trafik „hrnout“ své kinotituly, v pátek 6. září 2013 to měly být Paralelní světy za 199,- Kč. Láska ve stavu beztíže. Zatím se v distribučním plánu PNS posunuly na pondělí 9. září 2013.

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eden však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Eden v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda!

Na imdb.com 63 procent, na csfd.cz 65: Vizuální stránka protilehlých světů je vynikající, ale jinak jde o trestuhodně nevyužitý nápad s řadou děr ve scénáři.

Zadní strana

Žánr: Drama / Fantasy / Romantický / Sci-fi

Země původu: Francie / Kanada

Rok vzniku: 2012

Délka: 104 minut

Původní název: Upside Down

Světová premiéra: 22. srpna 2012 – Kazachstán

Kinopremiéra v ČR: 31. ledna 2013

Režie: Juan Diego Solanas

Scénář: Juan Diego Solanas

Produkce: Phil Hope, Claude Léger, Dimitri Rassam, James W. Skotchdopole, Aton Soumache, Jonathan Vanger, Alexis Vonarb

Hudba: Benoît Charest

Kamera: Pierre Gill

Střih: Paul Jutras

Společnost: Jouror Productions / Onyx Films / Studio 37 / Transfilm

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Kirsten Dunst (Eden), Jim Sturgess (Adam), Timothy Spall (Bob Boruchowitz), Jayne Heitmeyer (vedoucí), Neil Napier (ochranka), Blu Mankuma (Albert), Agnieshka Wnoroeska (tanečnice), Larry Day, James Kidnie (Lagavullan), Kate Trotter (Becky), Vlasta Vrana (pan Hunt), Don Jordan (host), Frank M. Ahearn (Flynn), Janine Therialut (slečna Maguireová), Richard Zeman (velitel bezpečnosti), Holly O’Brien (Paula), John Maclaren (moderátor), Vincent Messina (Tommy), Patrick John Costello, Nicholas Rose (Pablo), Heidi Hawkins (reportér), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný