Hollywood Classic Entertainment – Rozkoš v oblacích

Dá-li se věřit tomu, co zveřejňuje společnost Hollywood Classic Entertainment na svém webu, pak edice FilmX ještě stále nezanikla a v dohledné době prostřednictvím JRK Kladno do trafik (konkrétně v pondělí 9. září 2013) dorazí v tomto balení (se slůvkem Retrospektiva v titulku navíc) DVD Rozkoš v oblacích za 199,- Kč.

Děj nejnovější komedie Pedra Almodóvara se odehrává v letadle mířícím do Mexika. Letadlo se však porouchá a pilotům, letušákům i pasažérům nezbývá, než si naposledy pořádně užít života.

Na imdb.com 56 procent, na csfd.cz 63: Nepříliš vtipné a takřka nesouvisející scénky. V Almodóvarově dosavadní filmografii neskutečný úlet.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2013

Délka: 86 minut

Původní název: Los amantes pasajeros

Světová premiéra: 8. března 2013 – Španělsko

Kinopremiéra v ČR: 23. května 2013

Režie: Pedro Almodóvar

Scénář: Pedro Almodóvar

Produkce: Agustín Almodóvar, Esther García, Diego Pajuelo, Bárbara Peiró

Hudba: Alberto Iglesias

Kamera: José Luis Alcaine

Střih: José Salcedo

Kostýmy: David Delfín, Tatiana Hernández

Společnost: El Deseo S.A.

Natáčeno: Madrid, Španělsko / Ciudad Real, Castilla-La Mancha, Španělsko

Hrají: Carlos Areces (Fajas), Javier Cámara (Joserra), Raúl Arévalo (Ulloa), Lola Dueñas (Bruna), Hugo Silva (Benito Morón), Antonio de la Torre (Álex Acero), José Luis Torrijo (Sr. Más), José María Yazpik (Infante), Cecilia Roth (Norma Boss), Penélope Cruz (Jessica), Antonio Banderas (León), Carmen Machi (Portera), Blanca Suárez (Ruth), Guillermo Toledo (Ricardo Galán), Paz Vega (Alba), Miguel Ángel Silvestre (Novio), Laya Martí (Novia), Marta Aledová (hlas Xanadú), Agustín Almodóvar (letový kontrolor), Pepa Charro (Piluca), Concha Galán (žena v turistické třídě), Esther García ( letová kontrolorka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 španělsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný