Hollywood Classic Entertainment – Hurá na Francii

Společnost Hollywood Classic Entertainment se snaží a prostřednictvím JRK Kladno posílá do trafik novinku za novinkou, ve středu 25. září 2013 to má být další francouzská komedie Hurá na Francii za 199,- Kč. Pro ty, co rozdýchali Diktátora a Borata.

Muzafar a Feruz jsou dva pasáci ovcí z Taboulistanu… malé zemičky ve střední Asii, o které nikdy nikdo neslyšel. Aby se o ní konečně svět dozvěděl, rozhodne se ji syn prezidenta kapičku zpropagovat a povolá tyto dva dobráky na jejich životní misi: zničit Eiffelovku! Aby dosáhli svého, musí se prodrat tím nejnepřátelštějším územím, jaké si vůbec dokážete představit: Francií! Zemí plnou nenávisti, korsických nacionalistů, až moc horlivých policistů, podvodných taxikářů, nepříjemných číšníků a otrávených zaměstnanců. Naštěstí se seznámí s Marianne, mladou pěknou reportérkou, která je má za ubohé nelegální přistěhovalce a snaží se jim ukázat druhou stránku Francie… pohostinnou, krásnou zemi plnou milých lidí, kde je tak jednoduché žít.

Na imdb.com 54 procent, stejně tak na csfd.cz: Agitka na turistiku po Francii s vykradeným Boratem. Odborné názory ke čtení zde nebo tady.

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2013

Délka: 97 minut

Původní název: Vive la France

Světová premiéra: 16. ledna 2013 – Francie (L’Alpe-d’Huez Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 13. června 2013

Režie: Michaël Youn

Námět: Bernardo Barilli

Scénář: Michaël Youn, Dominique Gauriaud, Jurij Prette

Produkce: Alain Goldman, Frantz Richard

Hudba: Freaks

Kamera: Stéphane Le Parc

Střih: Sandro Lavezzi, Nicolas Trembasiewicz

Kostýmy: Olivier Bériot

Společnost: Légende Films / Gaumont / Makayel / France 2 Cinéma / Canal+ / Ciné+ / France Télévision

Natáčeno: Maroko / Francie

Hrají: José Garcia (Muzafar), Michaël Youn (Ferouz), Isabelle Funaro (Marianne Bouvierová), Ary Abittan (Jafaraz Ouèchemagül), Jérome Commandeur (četník), Vincent Moscato (strýček Momo), Jean Francois Cayrey (pařížský taxikář), Franck Gastambide (Kevin, obchodník se zbraněmi), Moussa Maaskri (Adadat Ouèchmagül), Hamid Najah (Baba), Fatsah Bouyahmed (asistent Jafaraze), Emilie Caen (letuška Fly2France), Jean-Louis Barcelona (cestující v letadle), Martial Courcier (cestující v letadle), Laurence Oltuski  (cestující v letadle), Dominique Foure  (cestující v letadle), Philippe Ambrosini (policista na letišti Figari), Michel Ferracci (taxikář na letišti Figari), Claude Sese (hostinský), Jean-François Perrone (vůdce nacionalistů), Pido (nacionalista), Pierre-Marie Mosconi (nacionalista), Frankie Pain (naturistka), Patrice Cols (kapitán CRS Marseille), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný