Bontonfilm – Rychle a zběsile 6

Společnost Bontonfilm v neděli 29. září 2013 zkompletuje celou sérii a nabídne za 399,- Kč zatím poslední díl ságy o superrychlých nablýskaných autech, v prodeji bude DVD Rychle a zběsile 6. Všechny cesty vedou sem.

Když někdo v Moskvě napadne ruský vojenský konvoj, Agent Hobbs ihned míří za Dominicem Torettem, jediným mužem, který mu dokáže pomoci najít útočníky. Toretto souhlasí až poté, co zjistí, že Letty je naživu a navíc pracuje pro Hobbsova úhlavního nepřítele Owena Shawa, elitního žoldáka, který kolem sebe soustředí ty nejlepší z oboru. Toretto nezůstává pozadu a společně s Brianem O’Connerem a celým původním týmem pronásledují Shawa s jeho bandou napříč Evropou v akčním filmu, ve kterém každá další automobilová honička překonává tu předchozí způsobem provedení, rozsahem i napětím.

Jinak řečeno:

Některé motory nezadřete, i když jezdíte zásadně jen s pedálem plynu zašlápnutým v podlaze. Vin Diesel, Paul Walker a Dwayne Johnson se vracejí v dalším díle jedné z nejúspěšnějších filmových sérií současnosti. Už pošesté se bude ve vytuněných kárách jezdit výhradně rychle a zběsile, k tomu přibude pár luxusních akčních scén, ze kterých všem spadne čelist, a vrcholem všeho bude návrat postavy, u které by něco takového asi nikdo nečekal.

Na konci pátého dílu se Dom a Brian radovali z dobře odvedené práce, když jejich zásluhou skončil jeden mafián z Ria o sto miliónů dolarů chudší a oni o stejnou sumu bohatší. Vše však mělo háček, nad oběma visela hrozba vězení, a tak se museli rozprchnout po světě, daleko od svých blízkých. Zvláštní agent Hobbs, jenž jim šel po krku, se mezitím zaměřil na novou partičku bezohledných námezdných řidičů, kteří svých schopností za volantem využívají k páchání zločinu. Skupina vedená bezohledným a chladnokrevným géniem zločinu Owenem Shawem mu ale neustále uniká, a tak se ji rozhodne zastavit jejich vlastními zbraněmi. S pomocí rychlých řidičů, kteří jako by se za volantem narodili. A těmi nejlepšími jsou přece Dom, Brian a jejich tým. Odměna za takovou práci? Úplné očištění a možnost vrátit se domů. Pro Doma je tu ještě jedna speciální motivace – jeho holka Letty, kterou všichni považovali za mrtvou, žije a navíc pracuje pro nepřítele.

Na imdb.com i csfd.cz shodně 72 procent: Mírně přepálená akční zábava se všemi přísadami, které člověk od této série očekává. A ty honičky, ty jsou prostě skvělé.

Zadní strana

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 125 minut

Původní název: Fast & Furious 6

Světová premiéra: 7. května 2013 – Velká Británie, Londýn

Kinopremiéra v ČR: 23. května 2013

Režie: Justin Lin

Námět: Gary Scott Thompson (postavy)

Scénář: Chris Morgan

Produkce: Vin Diesel, Alexander Dostal, Amanda Lewis, Justin Lin, Chris Morgan, Neal H. Moritz, Clayton Townsend, Samantha Vincent

Hudba: Lucas Vidal

Kamera: Stephen F. Windon

Střih: Greg D’Auria, Leigh Folsom Boyd, Dylan Highsmith, Kelly Matsumoto, Christian Wagner

Kostýmy: Sanja Milkovic Hays

Společnost: Universal Pictures / Relativity Media / Original Film / One Race Productions Films / Etalon Film

Natáčeno: Shepperton Studios, Shepperton, Surrey, Velká Británie / Glasgow, Strathclyde, Skotsko, Velká Británie / Longcross Studios, Chobham Lane, Longcross, Surrey, Velká Británie / Tenerife, Canary Islands, Španělsko / Lambeth Bridge, River Thames, Londýn, Velká Británie / Mersey Tunnel, Liverpool, Merseyside, Velká Británie / Liverpool, Merseyside, Velká Británie / Piccadilly Circus, Piccadilly, Londýn, Velká Británie / Puente de Silva, Santa María de Guía, Gran Canaria, Španělsko / Londýn, Velká Británie / Wembley Stadium, Wembley, Londýn, Velká Británie / Echo Park, Los Angeles, Kalifornie, USA / Hong Kong, Čína / Bovingdon Airfield, Bovingdon, Hertfordshire, Velká Británie

Hrají: Vin Diesel (Dominic Toretto), Paul Walker (Brian O’Conner), Dwayne „The Rock“ Johnson (Luke Hobbs), Jordana Brewster (Mia Torettoová), Michelle Rodriguez (Letty), Tyrese Gibson (Roman Pearce), Sung Kang (Han), Gal Gadot (Gisele Haraboová), Chris ‚Ludacris‘ Bridges (Tej Parker), Luke Evans (Owen Shaw), Elsa Pataky (Elena Nevesová), Gina Carano (Riley), Clara Paget (Vegh), Kim Kold (Klaus), Joe Taslim (Jah), Samuel M. Stewart (Denlinger), Benjamin Davies (Adolfson), Matthew Stirling (Oakes), David Ajala (Ivory), Thure Lindhardt (Firuz), Shea Whigham (Stasiak), Andrei Zayats (ruský důstojník), John Ortiz (Braga), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, VO polsky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, chorvatsky, hebrejsky, maďarsky, mandarínsky, slovinsky, polsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný