Vapet – Spartakus: Bohové arény (3 DVD)

Stejně jako v předchozím případě obohatí katalog společnosti Vapet od pátku 4. října 2013 nový komplet za 690,- Kč, který se dozajista vyhne běžné trafikové distribuci, v prodeji má být komplet 3 DVD další série krvavého seriálu Spartakus: Bohové arény. Dříve než svého prvního soupeře přemohl Spartakus a stal se hrdinou, prošlo branami arény mnoho jiných gladiátorů. Tato série pojednává o krvavé historii domu Batiatů a městě Capua před příchodem Spartaka.

Spartakus: Bohové arény vypráví příběh Gannica, jednoho z prvních šampiónů Batiatusovi gladiátorské školy, z kruté doby před příchodem Spartaka, kdy pro čestnost nebylo v aréně místo.

Batiatusova gladiátorská škola je na vzestupu a užívá si slávy svého nechvalně proslulého šampiona Gannica, jehož umění bojovat s mečem se vyrovná jen jeho záliba ve vínu a ženách. Nastala příhodná situace, na kterou čekal mladý Quintus Lentulus Batiatus – konečně dokáže svrhnout nadvládu svého otce, převzít kontrolu nad školou stává se lanistou.

Chtěl by vystoupit z otcova stínu a proslavit se, i proto je připraven zradit kohokoli, jen aby jeho gladiátoři byli ti nejžádanější. Po boku mu stojí loajální, vypočítavá manželka Lucretia, která navíc neváhá využít bezostyšnost svůdné přítelkyně Gaiy kdykoliv se to hodí. Společně se nezastaví před ničím, aby oklamali davy, upevnili svou moc a získali co největší bohatství.

 

Série vznikla během pozastavení natáčení původního seriálu v době, kdy se představitel hlavní role Andy Whitfield léčil z těžké nemoci.

Na imdb.com 87 procent, na csfd.cz 86: Sice je to v podstatě jen prequelová vata z nouze, ale nářez je to megahustej.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Životopisný / Drama / Historický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 505 minut

Původní název: Spartacus: Gods of the Arena

Režie: Rick Jacobson

Scénář: Steven S. DeKnight

Produkce: Steven S. DeKnight, Joshua Donen, Brent Fletcher, Moira Grant, Paul Grinder, Rick Jacobson, Charles Knight, Aaron Lam, Sam Raimi, Chloe Smith, Maurissa Tancharoen, Robert G. Tapert, Jed Whedon

Hudba: Joseph LoDuca

Kamera: Aaron Morton

Střih: Tom Eagles, Bryan Shaw

Kostýmy: Barbara Darragh

Společnost: Starz Media

Natáčeno: Nový Zéland

Hrají: John Hannah (Batiatus), Manu Bennett (Crixus), Peter Mensah (Oenomaus), Dustin Clare (Gannicus), Nick Tarabay (Ashur), Lucy Lawless (Lucretia), Craig Walsh-Wrightson (Solonius), Lesley-Ann Brandt (Naevia), Antonio Te Maioha (Barca), Stephen Lovatt (Tullius), Shane Rangi (Dagan), Jessica Grace Smith (Diona), Raicho Vasilev (Gnaeus), Ioane King (Rhaskos), Luke Pegler (Marcus), Marisa Ramirez (Melitta), Gareth Williams (Vettius), Jeffrey Thomas (Titus), Jaime Murray (Gaia), Josef Brown (Auctus), Peter Feeney (Quintilius Varis), Steven A. Davis (Indus), Temuera Morrison (Doctore), Vincent Roxburgh (Duratius), David Austin (Medicus), Jason Hood (Cossutius), Andrew Laing (Magistrate Sextus), David E. Woodley (Petronius), Joel Oliver (Caburus), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: bohatá bonusová výbava