Magic Box – Martin a Venuše

Také společnost Magic Box vybrala na neděli 6. října 2013 do trafik za 299,- Kč zástupce domácí kinematografie, ke koupi bude DVD Martin a Venuše. …když hlídá táta.

Ženy a muži. Ony z Venuše, oni z Marsu. Společně obývají Zemi, a třebaže jsou jako voda a oheň, musejí a hlavně chtějí spolu žít. Jen to občas nejde tak lehce, jak by si obě zúčastněné strany představovaly.

Příběh filmu začíná před 10 lety, na vernisáži obrazů, kdy se mladá a nadějná výtvarnice Vendula (Kristýna Boková) seznámí se svým budoucím partnerem a manželem Martinem (Marek Taclík). Společně založí rodinu, mají dvě holčičky předškolního věku a malého kluka.

 

Martin buduje kariéru ve firmě vyvíjející hračky a Vendula se stará o rodinu. Martin je většinu času v práci, snaží se zabezpečit rodinu, na kterou mu nezbývá čas, naopak Vendula se stará o děti a chod domácnosti a nemá žádný prostor pro sebe. Každý dělá pro rodinu maximum, ale zároveň se cítí nedoceněný tím druhým.

Události naberou spád uzavřenou sázkou, kdy Martin slíbí, že se postará o děti a domácnost během jednoho měsíce. Je přesvědčen, že to vlastně není vůbec těžké.

Nastane kolotoč humorných a nečekaných událostí, které dvojici Venduly a Martina pomyslně vrátí zase na začátek jejich vztahu. Znovu si začnou vážit jeden druhého a navzájem se respektovat.

Na csfd.cz 59 procent: Sympatické obsazení, povedený začátek, následně stokrát viděná a mnohokrát lépe zpracovaná zápletka, z plátna přetékající product placement a ztráta vtipu. Prostě průměr, který někomu vyhoví, jinému ne.

Zadní strana 

Žánr: Rodinný / Komedie / Romantický

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2012

Délka: 102 minut

Kinopremiéra v ČR: 7. března 2013

Režie: Jiří Chlumský

Druhá režie: David Rauch

Asistent režie: Martina Vandlíková

Pomocná režie: Marek Juráček, Irena Bočková

Námět: Jan Prušinovský

Dramaturgie: Petr Bok

Scénář: Andrea Jarošová, Kristina Dufková

Produkce: Adam Dvořák, David Rauch, Monika Effenbergerová, Tomáš Vican, Radim Janeš, Pavel Rejholec, Jordi Niubó

Hudba: Michal Hrůza

Kamera: Asen Šopov

Druhá kamera: Jan Šuster ml., Martin Šec

Střih: Adam Dvořák

Zvuk: Marek Hartl, Jakub Čech

Kostýmy: Evženie Rážová

Architekt: Milan Býček

Choreografie: Olga Kyndlová

Odborný poradce: Laura Janáčková

Společnost: Movie s.r.o.

Natáčeno: Praha, Česká republika / Mikulov, Česká republika

Hrají: Marek Taclík (Martin), Kristýna Liška-Boková (Vendula), Kitty Hort (Lenka), Ella Dvořáková (Johanka), Tomáš Pokorný (Erik), Ľubomír Paulovič (Arnošt), Jan Budař (Aleš), Tomáš Hanák (Ivan), Patrik Děrgel (Richard), Robert Nebřenský (Igor), Tomáš Matonoha (Horák), David Kraus (Daniel), Nikol Moravcová (Lucie), Filip Gavlas (Marek), Zuzana Stivínová (Linda), Ester Geislerová (Ivana), Věra Křesadlová (Staňková), Andrej Bestchasny (Karlov), Kristián Špiner (Jakub), Filip Dvořák (Roman), Korejsová Tereza (Saša), Mia Geislerová (Eliška), Jan Poddaný (Milošek), Jakub Kohák (Vojta), František Procházka (Béďa), Bára Fišerová (učitelka baletu), Pavel Lagner (ministr), Sebastian Rauch (kluk v hororu), Tereza Nvotová (prodavačka), Dana Marková, David Beneš, Kateřina Danková, Eva Vojtová, Olga Marie Michálková, Aleš Bilík, David Houfek, Blahoslav Novák, Martina Hájková, Lucie Dvořáková, Linda Bernátová, Ivan Gvera, Pavlína Karpeles, Marta Dancingerová, Pavel Hasmuk, Tomáš Rotbauer, Jana Digmayerová, Iveta Štěpánková, Jindřich Nováček, Martin Diro, Erik Kohout, Petra Holovská, Tomáš Račák, Martin Nahodil, Rastík Oravec, Šimon Slouk, děti Baletní školy Olgy Kyndlové, Josef Kuhn (návštěvník vernisáže), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro sluchově postižené, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: film o filmu, videoklip, teaser, trailer, TV spot, fotogalerie