MF Dnes – Mistři

 

Další titul vydaný s deníkem MF Dnes, který mapuje domácí kinematografické úspěchy v Kolekci 26 Českých lvů, vychází ve středu 19. března 2008. Tentokrát jsou to Mistři za cenu 49,- Kč. Fandit si musíme sami, nikdo jinej to za nás neudělá! Černá komedie na tenkém ledě.

 

 

Mistrovství světa je plném proudu, čeští hokejisé bojují o zlato a devět obyvatel zapadlé vesnice netuší, že po finálovém zápase už jejich život nikdy nebude stejný jako dřív. Mistři jsou groteskním příběhem o lásce zradě, iluzích a jednom velkém vítězství, které se rychle změní v prohru.

 

Mistři jsou film o iluzích. Film o lidech, kteří po něčem touží, milují se a podvádějí a občas uvěří nesmyslům.

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Pro řadu Čechů je lední hokej sakrálním prostorem, kde si realizují vlastní touhu po dokonalosti, vítězství, obdivu a moci. V takové fanoušky se mění i skupinka hrdinů, obývajících zdevastovanou vesničku kdesi v českém pohraničí. Scházejí se v průběhu mistrovství světa před skomírající televizní obrazovkou v místní hospodě, jejíž zadlužený majitel Karel už nemá odvahu po nich požadovat peníze za útratu. Karel věří, že má milující ženu Zdenu. Ta věří, že ji miluje autobusák Milan, který se už vidí na lince k moři. Chodí sem opuštěný invalida Jarda, který nenávidí Romy, poctivec Josef, jehož hlavní starostí je, aby ho za Roma nikdo nepovažoval a který věří místnímu alkoholikovi Bohoušovi, že svými vizemi spasí jejich finanční situaci, neurotický Pražák Pavel, pokoušející se vyhnat ze své víkendové chalupy původního německého majitele, po Zdeně pokukuje Jardův dospívající syn. To však nikomu z nich nebrání upnout všechny své naděje na urputné boje naší hokejové repre-zentace na mistrovství světa. Autoři nabízejí hořce drsnou, černohumornou grotesku o citové prázdnotě a lidské malosti. 

 

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2004

Délka: 83 minut (1:20:39)  

Premiéra v kinech ČR: 1. dubna 2004

Režie: Marek Najbrt

Pomocná režie: Kateřina Oujezdská

Scénář: Robert Geisler, Benjamin Tuček, Marek Najbrt

Dramaturg: Kristián Suda

Produkce: Milan Kuchynka, Pavel Strnad (Negativ s.r.o.), Pavel Špaček, Jiří Koštýř (Česká televize), Luděk Valchář, Jaroslav Kučera (Česká televize), Jan Otčenášek (Česká televize), Hana Uldrichová (Barrandov Stusio a.s.), Dušan Kukal (Barrandov Studio a.s.)   

Hudba: Petr Marek

Kamera: Miloslav Holman

Střih: Pavel Hrdlička

Zvuk: Jiří Melcher

Kostýmy: Andrea Králová

Architekt: Milan Býček

Hrají: Jan Budař (Bohouš), Klára Melíšková (Zdena), Tomáš Matonoha (Milan), Jiří Ornest (Ing. Pavel Pavelec), Josef Polášek (Josef), Leoš Noha (Karel), Josef Polášek (Josef), Jan Řehák (malý Jarda), Will Spoor (Ziege), Radek Košťál (brankář), Cyril Drozda (velký Jarda), Miloš Černoušek 

 

Lokalizace disku

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD: 

 

Výběr kapitol - 1. část

 

Výběr kapitol - 2. část

 

Výběr kapitol - 3. část

 

Výběr kapitol - 4. část

 

Výběr kapitol - 5. část 

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

 

Zvukové stopy 

 

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

 

Titulky 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (anamorf)

Bonus: krátký film „Kinetická encyklopedie Všehomíra: Láska“ (2001, režie Marek Najbrt, 19:10), Film o filmu Mistři (14:53), 10 reportáží z natáčení, nepoužité scény, upoutávky, profily herců a tvůrců, fotografie, plakáty, scénář a řada dalších zajímavostí 

 

Encyklopedie

 

Bonus

 

Film o filmu

 

Natáčení - 1. část

 

Natáčení - 2. část

 

Vynechané scény

 

Biografie

 

Herci

 

Štáb