Hollywood Classic Entertainment – Garfield Show – 1. DVD (Hra na kočku a na myš)

I když vydavatelství Hollywood Classic Entertainment namátkově a velmi orientačně zveřejňuje své vydavatelské plány, realita se poměrně často liší. Občas se také objeví podklady k titulům, o kterých dosud nebyla řeč. Jedním z takových je podle zveřejněného obalu první DVD televizní série Garfield Show, které se objeví v pondělí 4. února 2013 za 99,- Kč.

Je schopen všeho. Mějte se před ním na pozoru!

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. Nelze se pak divit, že se jeho neodolatelnému a kultivovanému humoru dostalo i animovaného zpracování. Příběhy Garfielda a jeho rodiny, kterým se smějí děti i dospělí, mladí i staří, ženy i muži, dnes sleduje televizní obecenstvo více jak pětatřiceti zemí světa.

Upoutávka na vnitřní straně obalu

Zadní strana dostupného obalu uvádí tyto epizody:

1. LASAGNOVÉ VÁLKY (Paste Wars – Mark Evanier – 2. listopadu 2009)

Vesmírná loď ve tvaru tlakového hrnce je domovem podivných stvoření: vesmírných lasagní, které chtějí napadnout planetu Zemi. Když přiletí do Jonova sousedství, narazí na Odieho a rozhodnou se zaútočit. Nepočítají ale s Garfieldovou žravostí. Vždyť lasagne jsou to jediné, čeho nemá Garfield nikdy dost!

2. HRA NA KOČKU A MYŠ (A Game of Cat and Mouse – Christophe Poujol – 6. listopadu 2009)

Garfield myši nejí. Dokud se mu nepletou do cesty, rád je nechá na pokoji. Když ale jeho kamarád Písk pozve svou velkou myší rodinu k Jonovi, je najednou myší plný dům. Jon se rozhodne připomenout Garfieldovi jeho kočičí povinnosti. Pokud se Garfield myší nezbaví, nedostane celý rok žádné lasagne a Jon zavolá deratizátora. To by ale znamenalo, že se Garfield a Písk budou muset rozloučit nadobro.

3. PERFEKTNÍ PIZZA (Perfect Pizza – Mark Evanier – 6. listopadu 2009)

Dělá někdo lepší pizzy než Vito? Určitě ne. Ale Jon chce ušetřit. Nejlevnější pizzu mají v Mama Meany, kde vynalezli stroj s názvem Pizzagrande 7000. Ten vychrlí 10 pizz za minutu, ale všechny nepoživatelné. Jejich cena je bezkonkurenční a dokud bude stroj přitahovat davy, Vito možná bude muset zavřít…

4. MÁMA GARFIELD (Mother Garfield – Mark Evanier – 2. listopadu 2009)

Lovení ptáčků je něco, co Garfield vzdal už dávno. Když ale najde hnízdo plné opuštěných vajec, překoná svou kočičí hrdost a rozhodne se je vysedět. Ptáčkové považují Garfielda za svou matku, všude ho následují a rychle se vymknou kontrole. Garfield už si nemůže dávat šlofíky a jeho miska s vodou se změnila v ptačí koupel. Aby vrátil vše do pořádku, rozhodne se Garfield ulovit skutečnou ptačí maminku.

5. ŠTĚNĚ V ÚTULKU (Pup in the Pound – Mark Evanier – 18. listopadu 2009)

Právě byl zaveden nový zákon pro psy: každý pes, který běhá venku bez známky, bude bez okolků odvezen do útulku. Odie ztratí známku, aniž by si toho všiml. Když opustí zahradu, je samozřejmě chycen dvěma strážníky a odvlečen do útulku. Když Jon zjistí, že Odie zmizel, pověří Garfielda, aby ho našel.

6. ZAMILOVANÝ ODIE (Odie in Love – Julien Magnat – 18. listopadu 2009)

Jon koupil kartáč pro zvířata. Garfielda nijak nenadchl, protože se o svou vlastní hygienu dokáže postarat sám, ale Odie je nadšen. Tolik se mu česání líbí, že se do kartáče zamiluje a přísahá, že ho nikdy neopustí. Garfield žárlí a rozhodne se kartáče zbavit. Druhý den Odieho miláček zmizí a ubohé zhrzené štěně vyje z plných plic. Garfield to dlouho nevydrží a vydá se s Odiem na lov ztraceného kartáče.

Než se vydavatel rozhoupal k opravdovému vydání, vypadla z DVD jedna plánovaná epizoda a přesunula se na další disk, takže můžete hledat rozdíly v podobě dvou různých zadních stran.

Původní verze zadní strana

Na imdb.com 44 procent, na csfd.cz 52: Strašná animace. Tohle není Garfield, kterého jeho příznivci milují…

Nová verze zadní strany

Žánr: Animovaný / Rodinný / Komedie

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 2008 – 2012

Délka: 74 minut

Původní název: The Garfield Show

Režie: Philippe Vidal

Námět: Jim Davis

Scénář: Jim Davis, Julien Magnat, Mark Evanier, Peter Betts, Jessica Menendez, Christophe Poujol

Produkce: Mark Evanier, Jim Davis, Robert Réa, Kim Campbell, Marie-Pierre Moulinjeune

Hudba: Laurent Bertaud, Jean-Christophe Prudhomme

Společnost: Dargaud Marina / MediaToon / Paws

Hlasy v anglickém znění: Frank Welker (Garfield / Eddie Gourmand), Gregg Berger (Odie / Squeak / Harry), Wally Wingert (Jon Arbuckle / Hercules), Jason Marsden (Nermal / Vito / Lizin otec / Pete / Dr. Bonkers), Julie Payne (Dr. Liz Wilsonová / Lizina matka), Laura Summer (Drusilla & Minerva), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný