Magic Box – Mrtvý muž přichází

Společnost Magic Box vybrala na úterý 22. října 2013 pro trafiky další katalogovou novinku (titul měl dříve ve své nabídce v odlišném provedení Bontonfilm) a za 199,- Kč bude ke koupi DVD Mrtvý muž přichází. Film o vztahu zločince, odsouzeného na smrt, a jeptišky, která ho duševně doprovází několik dní před popravou.

Oscarový snímek s výjimečnými hereckými výkony, natočený podle skutečné události. Psychologické drama o vztahu jeptišky a muže, odsouzeného k trestu smrti.

Před šesti lety byl Matthew Poncelet odsouzen k trestu smrti za znásilnění a vraždu dvou lidí. Žije v těsné izolované cele. Čekáním na smrt ztrpknul a unavil se. Jeho poslední naději tvoří milosrdná řádová sestra Helen, která s ním mluví hodiny a hodiny o jeho činu a pokouší se všemi způsoby dosáhnout pro něj milost. Naráží na sebe dvě rozdílné osobnosti, altruistka a zabiják.

Helen soucítí jak s vrahem, tak i s rodinami obětí jeho brutálních zločinů. Celý svůj život pomáhá hledat spásu lidem, kteří se ocitli v těžké situaci. Během pokusu o vrahovo spasení ale proniká do temných zákoutí jeho duše, objevuje zde zlo tak hluboko zakořeněné, že si klade otázku, jak daleko může vykoupení ve skutečnosti zajít. Dokáže posunout osudový den popravy o tolik, aby duši Matthewa spasila, nebo odhalí pravdu, která otřese samotnou podstatou smyslu jejího života?

Film vznikl na motivy autentického příběhu jeptišky a jejího vztahu k muži odsouzenému k trestu smrti. Provokativní drama o zločinu, trestu a vykoupení přineslo v roce 1995 Susan Sarandon Oscara® pro nejlepší herečku a Seanu Pennovi nominaci na Oscara® pro nejlepšího herce. Mrtvý muž přichází je strhující film, ze kterého budete mít od začátku až do konce husí kůži.

Na imdb.com 75 procent, na csfd.cz 82: Velmi intenzivní drama s fenomenálními hereckými výkony.

Zadní strana předchozího vydání

Zadní strana

Žánr: Krimi / Drama

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 1995

Délka: 118 minut

Původní název: Dead Man Walking

Světová premiéra: 29. prosince 1995 – USA, Los Angeles + New York

Režie: Tim Robbins

Námět: Helen Prejean aka sestra Helen Prejean C. S. J. (kniha „Dead Man Walking“)

Scénář: Tim Robbins

Produkce: Tim Bevan, Eric Fellner, Jon Kilik, Allan F. Nicholls, Tim Robbins, Mark Seldis, Rudd Simmons, R. A. White

Hudba: David Robbins

Kamera: Roger Deakins

Střih: Lisa Zeno Churgin, Ray Hubley

Kostýmy: Renee Ehrlich Kalfus

Společnost: Havoc / Polygram Filmed Entertainment / Working Title Films

Natáčeno: Louisiana State Capital, State Capitol Drive, Baton Rouge, Louisiana, USA / Angola, Louisiana, USA / Baton Rouge, Louisiana, USA / Louisiana State Penitentiary, Angola, Louisiana, USA / Louisiana, USA / New Orleans, Louisiana, USA / New York City, New York, USA / Slidell, Louisiana, USA

Hrají: Susan Sarandon (sestra Helen Prejeanová), Sean Penn (Matthew Poncelet), Robert Prosky (Hilton Barber), Raymond J. Barry (Earl Delacroix), R. Lee Ermey (Clyde Percy), Celia Weston (Mary Beth Percyová), Lois Smith (Helenina matka), Scott Wilson (kaplan Farley), Roberta Maxwell (Lucille Ponceletová), Margo Martindale (sestra Colleen), Barton Heyman (kapitán Beliveau), Steve Boles (seržant Neal Trapp), Nesbitt Blaisdell (Warden Hartman), Ray Aranha (Luis Montoya), Larry Pine (Guy Gilardi), Gil Robbins (biskup z Norwiche), Kevin Cooney (guvernér Benedict), Clancy Brown (státní zaměstnanec), Adele Robbins (zdravotní sestra), Michael Cullen (Carl Vitello), Peter Sarsgaard (Walter Delacroix), Missy Yager (Hope Percyová), Jenny Krochmal (Emily Percyová), Jack Black (Craig Poncelet), Jon Abrahams (Sonny Poncelet), Arthur Bridgers (Troy Poncelet), Steve Carlisle (Helenin bratr), Helen Hester (Helenina sestra), Eva Amurri Martino (Helena v 9 letech), a další…

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný