Bontonfilm – Já, padouch

Pamatujete, jak se „handrkovali“ Mládek a Uhlíř & Svěrák o prvenství nápadu zpívat o zkratkách? Ne tak humornou polohu mají zřejmě „podivné“ shody v případě filmů MravenecZ / Život brouka, Vall-I / Roboti, Hledá se Nemo / Příběh žraloka. Zanedlouho vyjde Megamysl, leč Bontonfilm v neděli 11. listopadu 2011 nabídne dřív za 199,- Kč animák Já, padouch. Klaďasové už nefrčí..

Uprostřed půvabného předměstí s pěkně udržovanými zahradami plnými kvetoucích keřů růží a bělostnými ploty stojí černý dům obklopený mrtvým trávníkem. Aniž by to sousedé věděli, hluboko pod tímto domem je obrovský tajný úkryt, kde žije největší zloduch pod sluncem, který se svou armádou podrážděných malých žlutých pomocníků Mimoňů plánuje převzít vládu nad světem.

Producent Doby ledové Chris Meledandri stvořil trojrozměrnou animovanou komedii, která představuje zbrusu nového hlavního hrdinu. Ukrutného záporáka jménem Gru, který se nezastaví před žádnou špatností, na druhou stranu ale umí být nekonečně zábavný. Ať už prostřednictvím armády žlutých pomocníků, Mimoňů, nebo díky Jiřímu Lábusovi, který Gruovi v češtině propůjčil svůj hlas.

Udržet se na špici světového zločinu dá pořádnou fušku. A protože si na post veřejného nepřítele číslo jedna brousí zuby Gruův největší oponent Vektor, rozhodne se tenhle padouch pro dosud nevídaný zločin. Ukradne Měsíc! Ano, ten co svítí na obloze. Jenže zásadní roli v jeho plánech hrál zmenšovač, který mu ukradl právě Vektor. Gru musí přijít na to, jak do jeho přísně střeženého sídla vniknout a svůj vynález si vzít zpátky.

ja_padouch_01_dvd

ja_padouch_02_dvd

ja_padouch_03_dvd

ja_padouch_04_dvd

ja_padouch_05_dvd

ja_padouch_06_dvd

Po mnoha marných pokusech to už skoro vzdá, když u jeho dveří zazvoní sourozenecké trio Margo, Edith a Agnes, které sbírají peníze pro sirotčinec, v němž žijí. V tu chvíli se v Gruově hlavě zrodí další z jeho mnoha ďábelských plánů. Všechny tři holky adoptuje a pošle je zaklepat na dveře Vektorova sídla. A zatím on a jeho Mimoňové..

Jenže plány se s realitou často rozcházejí, zvlášť když „pán zla“ pod vlivem děvčátek zjistí, že není až takovým darebákem, jak se tváří.

Na imdb.com 75, na csfd.cz 77 procent. Sympaticky infantilně dojemné. Příliv bizarních nápadů.

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Komedie / Krimi / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 91 minut (1:30:50)

Původní název: Despicable Me

Světová premiéra: 20. června 2010 – Rusko (Moscow Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 21. října 2010

Režie: Pierre Coffin, Chris Renaud

Scénář: Ken Daurio, Sergio Pablos, Cinco Paul

Produkce: John Cohen, Janet Healy, Christopher Meledandri, Sergio Pablos, Nina Rappaport, Robert Taylor

Hudba: Heitor Pereira, Pharrell Williams

Střih: Gregory Perler, Pam Ziegenhagen

Společnost: Universal Pictures / Illumination Entertainment

Hlasy v původním znění: Steve Carell (Gru), Jason Segel (Vector), Russell Brand (Dr. Nefario), Julie Andrews (Gruova matka), Will Arnett (pan Perkins), Kristen Wiig (slečna Hattieová), Miranda Cosgrove (Margo), Dana Gaier (Edith), Elsie Fisher (Agnes), Pierre Coffin (mimoň Tim / mimoň Bob / mimoň Mark / mimoň Phil / mimoň Stuart), Chris Renaud (mimoň Dave), Jemaine Clement (mimoň Jerry), a další

Lokalizace DVD

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky

Zvukové stopy

Titulky: česky, anglicky, polsky

Titulky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: 3 exkluzivní krátké filmy o Mimoních, Hra Gru´s Rocket Builder, Svět filmu Já, padouch, a mnohem více…

ja_padouch_bonus

ja_padouch_bonus_2

ja_padouch_bonus_minifilmy