Filmag válka film – Bouřlivé léto

V edici Filmag Válka film se ve středu 30. října 2013 má za 129,- Kč objevit titul silně vybočující svou kvalitou z běžného průměru nabídky společnosti Řitka Video, ke koupi bude Bouřlivé léto, milostné drama na pozadí válečných událostí.

Milostný příběh zralé ženy a syna fašistického funkcionáře ve válečném roce 1943 se dočkal mnoha mezinárodních ocenění. Společně s filmem Most byl například oceněn Cenou filmových kritiků za nejlepší snímek.

 

Léto 1943. Válka je v plném proudu. V přímořském městečku Riccione se mládež baví a snaží se tak zapomenout na tíživou blízkost smrti. Při bombardování pláže se Carlo seznámí s Robertou, která je vdovou po válečném hrdinovi a matkou malé dcerky. Přesto, že je mezi nimi poměrně velký věkový rozdíl, oba se do sebe zamilují. Válečný konflikt se postupně přesouvá na území Itálie, Mussolini podává demisi a místní revolucionáři už spěchají, aby si s fašisty, kterým se po léta klaněli, vyrovnali účty. Milenecký pár se vydává na útěk, ale jsou zastaveni krutým náletem na železnici. Carlo Robertě slibuje, že až bude po válce, určitě se k sobě vrátí, ale ona dobře ví, že jejich vztah uprostřed trosek, mrtvých a raněných na rozbombardované trati definitivně končí.

Na imdb.com 75 procent, na csfd.cz 67: Film nabitý emocemi.

Žánr: Drama

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 1959

Délka: 93 minut

Původní název: Estate violenta

Světová premiéra: 13. listopadu 1959 – Itálie

Režie: Valerio Zurlini

Scénář: Suso Cecchi d’Amico, Giorgio Prosperi, Valerio Zurlini

Produkce: Silvio Clementelli

Hudba: Mario Nascimbene

Kamera: Tino Santoni

Střih: Mario Serandrei

Kostýmy: Dario Cecchi

Společnost: Titanus / Société Générale de Cinématographie

Natáčeno: Bologna, Emilia-Romagna, Itálie / Riccione, Rimini, Emilia-Romagna, Itálie / Titanus Studios, Řím, Lazio, Itálie

Hrají: Eleonora Rossi Drago (Roberta Parmesanová), Jean-Louis Trintignant (Carlo Caremoli), Lilla Brignone (Robertina matka), Raf Mattioli (Giorgio), Federica Ranchi (Maddalena), Cathia Caro (Serena), Giampiero Littera (Daniele), Bruno Carotenuto (Giulio), Tina Gloriani (Emma), Enrico Maria Salerno (Ettore Caremoli, Carlův otec), Jacqueline Sassard (Rosanna), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: