T Production CZ – Aleš Brichta – Údolí sviní (CD)

Ve čtvrtek 16. května 2013 se v trafikách objevuje pošetková verze nového alba Aleše Brichty s názvem Aleš Brichta Project – Údolí sviní. Nabízí ho společnost T Production CZ za cenu 69,- Kč.

Aleš Brichta se svou kapelou, která vystupuje pod názvem Aleš Brichta Project, opět šokuje! Čtyři roky po vydání alba Deratizer přichází s albem ÚDOLÍ SVINÍ. Jak obal napovídá, nejde o čerpání námětu v historických událostech, ale o českou současnost. Již první píseň "Pan K. Lousek" (čtěte Pan Ká Lousek) jistě napoví, že album nezůstane bez povšimnutí ani po textové stránce.

ÚDOLÍ SVINÍ – NEJLEPŠÍ ALBOVÝ POČIN OD DOB APAGE SATANAS!

ÚDOLÍ SVINÍ je bez nadsázky nejlepším albovým počinem Aleše Brichty od dob Apage Satanas (Arakain – Apage Satanas, 1998)! Největším přínosem je pro Aleše Brichtu bezesporu opětovná spolupráce s bubeníkem Štěpánem Smetáčkem, i když přispěl na album pouze jednou písní, jeho vliv je cítit od prvních taktů. Nejvíce autorských počinů mají kytaristé David Vaněk (4) a Zbyněk Haase (3), baskytarista Lukáš Varaja přispěl úvodní Pan K. Lousek, jednou také hostující Ota Hereš (Törr, Alkehol). Texty opatřil jako obvykle kompletně Aleš Brichta, který je v současné době ve velké textové kondici! Album Údolí sviní působí po letech opět jako jednolitý celek a i přesto, že je 5 autorů hudby, působí naprosto kompaktním dojmem!

Tracklist: 

01. Pan K. Lousek – 3:11

02. Jahodový pole – 3:37

03. Lásky jedný plavovlásky – 4:20

04. I.N.R.I. – 5:05

05. Slzy mořských panen – 4:45

06. Hořím – 4:06

07. Jen počkej zajíci – 3:23

08. Řekni mi pravdu – 4:24

09. Sny a přání – 4:08

10. Fénix – 3:33