Filmag válka film – Mise smrti

Po dlouhé době v úterý 26. listopadu 2013 přibude v ediční řadě Filmag válka film za 129,- Kč válečný film Mise smrti. Sebevražedná akce na konci 2. světové války.

Válečné drama natočené v roce 1966 nezávislým filmařem Kennethem Richardsonem přináší krvavou realitu bitvy muže proti muži.

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru 

„Bylo nás deset. Deset amerických vojáků vyslaných do sebevražedné akce. Stalo se to v lednu 1945. Zbývalo už jen pár posledních měsíců krvavých jatek. Války však nekončí posledním vypáleným výstřelem. Stejné to bylo i v naší akci, jejímž cílem bylo zničení nepřátelské radarové stanice kdesi na severu Francie. Od začátku do konce panoval zmatek. Vedli nás zbabělý poručík a seržant toužící po slávě. Nebyli mezi námi žádní hrdinové. Hrdinou se totiž člověk nenarodí, hrdinou se stává a odvaha roste ze zoufalství a z nutnosti. Měli jsme jen jedinou naději: prvek překvapení."

Na imdb.com 42 procent, na csfd.cz 67 (ovšem jen 18 hlasy).

Náhled zadní strany z webu PNS  

Žánr: Dobrodružný / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1966

Délka: 71 minut

Původní název: Mission to Death

Režie: Kenneth W. Richardson

Námět: Kenneth W. Richardson

Scénář: James E. McLarty

Produkce: Charles Lasater, Wroe Owens, Earl Podolnik, Kenneth W. Richardson

Hudba: Emil Cadkin, William „Bill" Loose

Kamera: Ronald Perryman

Společnost: Kensan Productions

Natáčeno: Austin, Texas, USA

Hrají: Jim Brewer (seržant King), James E. McLarty (Rucker), Jim Westbrook (Bennett), Robert Stolper (Bowman), Dudley Hafner (poručík Beaver), Cy Folmer (Patterson), Ernest Hazlewood (Fisher), Jeff Thompson (Stacy), Jerry Green (německý plukovník), Jack Brown (radista), Nicole Domingue (Francouzska), Norris Domingue (Francouz), Jerry Lasater (McKnight), Charles Lasater (Hall), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: