Magic Box – Hlídka v Ardenách

Společnost Magic Box zařadila do plánu na středu 27. listopadu 2013 za snížených 149,- Kč starší film Hlídka v Ardenách. Malá výzvědná jednotka je vyslána s nebezpečným posláním na německou frontu.

Děj skvěle obsazeného válečného dramatu, natočeného podle stejnojmenného románu Williama Whartona, je situován do Francie, do ardenských lesů v prosinci roku 1944. Právě v té době sem byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je zajistit strategicky význačnou budovu a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci zjistí, že je má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. Němci ovšem neútočí. Jedná se snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat? Američané se snaží zjistit, co se vlastně děje. Na dosah je dohoda, o které nadřízení nesmějí vědět, ale díky níž bude ušetřen nejeden lidský život.

Na imdb.com 71 procent, na csfd.cz 73: Kvalitní a netradiční protiválečné drama v zasněženém tichu.

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1992

Délka: 107 minut

Původní název: A Midnight Clear

Světová premiéra: 24. dubna 1992 – USA

Režie: Keith Gordon

Námět: William Wharton (román)

Scénář: Keith Gordon

Produkce: Marc Abraham, Armyan Bernstein, Bill Borden, Margaret Hilliard, Dale Pollock, Tom Rosenberg

Hudba: Mark Isham

Kamera: Tom Richmond

Střih: Don Brochu

Kostýmy: Barbara Tfank

Společnost: A&M Films / Beacon Communications

Natáčeno: Utah, USA

Hrají: Peter Berg (Bud Miller), Kevin Dillon (desátník Mel Avakian), Arye Gross (Stan Shutzer), Ethan Hawke (seržant Will Knott), Gary Sinise (Vance ‚matka‘ Wilkins), Frank Whaley (Paul ‚otec‘ Mundy), John C. McGinley (major Griffin), Larry Joshua (poručík Ware), David Jensen (seržant Hunt), Curt Lowens (starší německý voják), Rachel Griffin (Janice), Timothy S. Shoemaker (Eddie), Kelly Gately (mladý německý voják), Bill Osborn (americká hlídka), Andre Lamal (německý voják), Jim Beatty (americký voják), Matt Bohling (mladý německý voják), Robert Chynoweth (mladý německý voják), John English (americký voják), Michael Van Wagenen (radista), a další

České znění

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný