Aha! – Artuš, Merlin a Prchlíci

Aha! nám 26. března 2008 nabídne další titul z oblasti rodinných českých filmů, za 41,- Kč to bude film Artuš, Merlin a Prchlíci. O třech Prchlících, dvou dalmatinech a jedné popletené babičce v rodinné komedii Věry Plívové-Šimkové a Drahomíry Králové.

Letní komedie pro celou rodinu.

Pes Artuš je miláčkem početné rodiny Prchlíků i celého městečka. Zásluhou popletené babičky, která omylem vpustí do domku zatoulaného dalmatince Merlina, se život všech obrátí vzhůru nohama. Rvavý a hravý Merlin je totiž k nerozeznání podobný hodnému a přátelskému Artušovi. Tím dojde k řadě humorných situací, které rodině komplikují život. Jen díky vynalézavosti tří sourozenců Prchlíků má příběh nečekané rozuzlení s vtipným koncem.

V dosavadní tvorbě osvědčené tvůrkyně řady klasických filmů pro děti lze tento film považovat ze jeden z těch o něco méně povedených.

Žánr: Komedie / dětský

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 1995

Délka: 77 minut

Premiéra v kinech ČR: 14. září 1995

Režie: Věra Plívová-Šimková, Drahomíra Králová

Druhá režie: Alexander Lauf

Námět: Kateřina Priščáková-Šimková

Scénář: Kateřina Priščáková-Šimková

Dramaturgie: Marcela Pittermannová, Dušan Kukal

Produkce: Eva Valíková

Hudba: Petr Hapka

Kamera: Antonín Holub

Druhá kamera: Jan Kolář

Střih: Jiří Krška

Zvuk: Josef Javořík, Zdeněk Bobek

Kostýmy: Marie Drobilíková, Lubomíra Jančová

Masky: Marie Gillová, Pavla Finsterlová

Architekt: Radek Jahůdka

Hrají: Valerie Kaplanová (babička), Pavel Nový (tatínek), Veronika Jeníková (maminka), Veronika Filipová (Monika), Lucie Čechová (Adéla),  Zbyněk Nosál (Ondra), Magda Reifová (teta), Rostislav Marek (strýc), Martin Jurčík (Dan), Kamil Pulec (Machačka), Lukáš Janota (Pepek Machačka), Michal Vacek (Juro), Lucie Slavíková (Jana), Katka Priščáková (Káča), Dominika Šimková (Anička) , Václav Helšus (muž se psem), Šárka Ulrichová (učitelka tělocviku), Jiří Pošepný, Alena Pavelková-Pulecová, Konstantin Zerdolaglu (Ládínek z Louček), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3

Bonus: Filmografie • Fotogalerie • Rozhovory