Středeční Aha! s DVD – Nuda v Brně

Po změnách v edičním plánu by se ve středečním Aha 5. 3. 2008 měla objevit Nuda v Brně. Cena 41,– Kč. Komedie o tom, jak různí chlapíci běhají v noci po Brně, snaží se sehnat nějaké ženy, které by mohli milovat, vyvádět s nimi ve vaně jako takoví veselí tuleni a pít přitom Bohemia sekt. Dopadnou všichni poměrně hrozně.

Dva mladí – Standa a Olinka – se seznámí na sportovní olympiádě. Protože bydlí každý jinde (Olinka v Brně a Standa v Hlubúčkách u Bruntálu), píší si každý den. Jarda – Standův bratr – si z té jejich korespondence často utahoval, říkal Standovi Romeo. Pak mu ale sklaplo. Po roce této dopisové známosti napíše Olinka Standovi: „Stando, přijeď v sobotu na večeři a pokud budeš chtít, můžeš tady i spát, kdybys potřeboval“. Standa to ani tak nepotřebuje, jako chce. Do tohoto okamžiku vkládají oba velké naděje. Jenomže ještě nikdy s nikým nespali. Nastupují rady „Jak na to“. Začínají se odvíjet i příběhy dalších postav. Mladší Jarda mírně retardovaného Standu učí, jak nasadit ochranu a ukazují si spolu v lékařském atlasu. Ženy z domu, kde Olinka bydlí, vzpomínají, jak každá poznala ten okamžik trochu jinak.

Konečně nastane kýžené setkání. Ve stejnou noc ve stejném domě se pokouší o soulož více dvojic. Avšak již ne tak úspěšně…

Ve filmu hrají vedle již známých a oblíbených tváří i vynikající divadelní herci, kteří se sice už zabydleli na scénách Národního divadla, Hadivadla, Klicperova divadla a dalších, ale pro svůj věk byli široké veřejnosti teprve objeveni. Komedie je plná vkusného vtipu okolo sexu a erotiky.

Písně do filmu nazpívali Eva Urbanová a Richard Krajčo.

Žánr: Komedie
Země původu: Česká republika
Rok vzniku: 2003
Délka: 103 min.
V kinech ČR: 24.dubna 2003
Režie: Vladimír Morávek
Scénář: Vladimír Morávek, Jan Budař na námět povídky Pavla Beďury Standa debutuje
Produkce: Čestmír Kopecký
Hudba: Jan Budař
Kamera: Jiří Brožek
Hrají: Kateřina Holánová (Olga Šimáková), Jan Budař (Stanislav Pichlík), Miroslav Donutil (Miroslav Norbacher), Martin Pechlát (Jaroslav Pichlík), Jaroslava Pokorná (Miriam Šimáková), Pavla Tomicová (PhDr. Vlasta Kulková), Ivana Hloužková (Marie Norbacherová), Marek Daniel (Richard Klech), Ivana Uhlířová (Jaroslava Pleváková), Pavel Liška (Jan Beďura), Filip Rajmont (Pavel Velička), Simona Peková (Jitka Spáčilová), Zora Valchařová-Poulová (Zorka V.), Naděžda Chroboková (Simona P.), Richard Krajčo (muž se sametovým hlasem)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby digital 5.1 česky, 2.0 česky
Titulky: anglicky, česky pro neslyšící
Obraz: černobílý 4:3
Bonus: Klip, film o filmu, biografie, fotogalerie, upoutávky, recenze, DVD-ROM

Příbuzné texty:

• DVD ze středečního Aha!