Mimochodem

Tak sice máme za sebou dva dny státních svátků a tudíž teoretický odpočinek od dalších nosičů zvuku a obrazu, ale obchody s přízvisky hyper a super nechaly dveře dokořán. A protože onehdy nás jeden čtenář informoval, že pulty přetékají tituly, o nichž neinformujeme, využil jsem příležitost a zašel okouknout, co nám proklouzne mezi zvědavými prsty. Přiznám se, moc toho tentokrát nebylo.

Našel jsem červnové Sluníčko, které je za 69,– Kč vybaveno audio CD s číslem 34. Nese titul Devatero pohádek (výběr), jde o část pohádek z pera Karla Čapka v přednesu Vlastimila Brodského. Vizáž přílohy sice vypadá odlišně, ale jedná se zřejmě o tento kousek.

Další zaručenou klasikou je Méďa Pusík EXTRA. Červencové číslo za 75,– Kč pokračuje stále v řadě Království pohádek, aktuální pořadí je 135 a název Myslivci a obři a další pohádky. Ony další pohádky jsou Koupená dívčina, Čertovo zlato, Kouzelná píšťalka a Nejkrásnější sen. Účinkují Miloš Hlavica a Růžena Merunková, ilustraci vytvořila Helena Zmatlíková a jde o aktuální produkci přímo pro toto vydavatelství.

A posledním objevem byl magazín 21. století EXTRA. Oficiální text uvádí : Mimořádná vydání 21.STOLETÍ EXTRA skvěle doplňují nejúspěšnější titul vydavatelství RF HOBBY s.r.o. – 21.STOLETÍ. Populární formou přibližuje nejnovější poznatky ze světa vědy a techniky. Každé číslo je speciálně zaměřené na určité téma ať už z oblasti biologie, techniky, kosmonautiky, geologie či jiných vědních odvětví. Část nákladu je doplněna CD se zajímavým multimediálním programem. Články jsou plné zajímavostí, nových objevů i důležitých informací.

Aktuální číslo revue objevů, vědy, techniky a lidí pro léto 2008 obsahuje v ceně 134,– Kč nejen časopis navíc, ale i přílohu s názvem Enycklopedie vědy 2. díl. Nicméně k obsahu přílohy žádné podrobnosti sdělit nemohu, takže kdyby někdo náhodou věděl a byl schopen uvést detaily i o 1. dílu, který zřejmě předcházel, ať ostatním poreferuje.