Emma Watson se stala modelkou

V červnovém čísle společenského magazínu Tatler se na obálce objevila Herminona z filmů o Harrym Potterovi alias herečka Emma Watson. Ta během natáčení posledních dílů dospěla a nabytou popularitu se hodlá zužitkovat ve světě modelingu.

Emmu budeme nyní na titulních stránkách vídat asi čím dál častěji. A to už ne jako dětskou star fantastických filmů o malém čaroději, jako snaživou studentku čarodějnické školy v Bradavicích, ale jako modelku. Tak jak to právě udělala v červnovém čísle magazínu Tatler, kde se představila v outfitu věhlasných módních domů Yves Saint Laurent a Channel. Toto rozhodnutí svědčí o tom, že Hermiona má opravdu za ušima. Předpoklady pro tuto práci, tedy proporce a přitažlivý vzhled Emma nepochybně má.

Práce to taky není těžká, rozhodně nemusí mít strach, že by se předřela. A finanční stránka také není nezajímavá. Ostatně stěží někdo mohl předpokládat, že tato mladičká celebrita půjde makat někam do supermarketu. Také pro producenty módních výstřelků jistě nebude nezajímavé, aby jejich modely předváděla celebrita, která oslovuje celou jednu generaci dnešních mladých lidí, především dívek, které v ní do jisté míry vidí svůj vzor a mají tendenci se jí připodobňovat.

Faktem je, že přerod dětských hvězd do rolí dospělých herců je někdy problematický, zvlášť když už jako děti byly spojeny s určitou postavou. Tak třeba když zahlédnu v nějakém filmu Elijaha Wooda, okamžitě se mi vybaví Frodo Pytlík, a to nehledě na to, že se jedná o zcela jinou roli v úplně jiném filmu.

Možná i tento fakt vedl Emmu Watson k tomu, aby si od hraní a filmů dala na nějakou dobu pauzu. Nakonec proč ne, vždyť k natáčení se může vrátit vždycky. Je ale také možné, že přes její skvělé výkony v Harrym Potterovi není herectví její největší touha. Jistá dávka exhibicionismu (v dobrém smyslu slova) jí však jistě nechybí. Povolání herečky a modelky jsou si ostatně také velmi blízké. Vždyť kolik slavných hereček začínalo v modelingu (a naopak).

Faktem je, že Emma Watson v sobě má něco magického. Její úsměv a výraz ve tváři je tak trochu záhadný a celkový vzhled se vymyká typickém ideálu sexy Barbie. Ostatně těch prsatých, dlouhonohých a vypatlaných blondýn už bylo dost! Samotná Emma má vcelku jasnou představu o své budoucnosti a povolání modelky chápe jako „normální práci“. Netouží po slávě hollywoodských hvězd, které povědomí o sobě živí četnými skadnály. Doufejme, že ji tento střízlivý postoj dlouho vydrží a přejeme jí mnoho úspěchů.

Příbuzné texty:

• Harry Potter bude stažen z prodeje