Video Domácí Kino 12/2006

V prosincovém čísle časopisu VIDEO DOMÁCÍ KINO najdete tentokrát jako přílohu mysteriózní komedii USA z roku 2000 se zajímavým názvem „460 podezřelých“.

460 podezřelých (Drowning Mona)

Vánoční doba by určitě měla být časem, kdy se lidé mají rádi, odpouštějí si své drobné charakterové nedostatky a všude vůkol září láska, tolerance a dobrá nálada. Jenže po pravdě řečeno, po pár dnech už to člověku začne tak trochu lézt na nervy a zatouží po troše ironie a černého humoru. Obojího se vám v komedii 460 podezřelých dostane měrou vrchovatou.

Mona Dearleyová (Bette Midler) je bezcitná ženská, která kouří jednu camelku od druhé a v rodném Verplanku ji nikdo zvlášť nemiluje. Jednoho dne, když se snaží dostat do svého auta zjistí, že klíčky si asi omylem vzal její syn Jeff a tak si Mona vypůjčí jeho navlas stejné auto. Až za jízdy zjistí, že nefungují brzdy, včetně té ruční. Proto v plné rychlosti vyletí z cesty do řeky a potopí se. Když se Jeffovo auto najde, je každému jasné, že ten kdo ho řídil, musí být mrtev. Zvlášť když se zjistí , že brzdy nebyly funkční. Policejní vyšetřovatel (Danny DeVito) se snaží vypátrat, komu ve Verplanku ta nešťastná ženská mohla tak strašně vadit. Zjišťuje ale, že úplně, ale úplně všem ze 460 místních obyvatel. V podezření je tak celý Verplank. Po vynikající černé komedii Bezcitní lidé se nám opět představuje hvězdná dvojice Bette Midler – Danny De Vito a můžete si být jistí, že ani tentokrát nenechají vaše bránice na pokoji. Hlavně Midler je v roli nesnesitelné semetriky k sežrání. Ve vedlejších rolích jim zdárně sekundují Jamie Lee Curtis a Casey Affleck, mladší bratr slavnějšího Bena a v současné době také švagr Rivera Phoenixe. Jestli hledáte příjemně oddychovou kriminální komedii s výbornými hereckými výkony, jste na správné adrese.

V čísle najdete recenzi na DVD/HDD REKORDÉR THOMSON DTH 8677E, test LCD televizorů s úhlopříčkou 32 palců (81 cm), recenzi reprosestavy Qln Signature mk II a Sub 82, recenzi videokamery HDV/Mini DV Canon HV10E a jako výrobek měsíce je recenzován videoprojektor Sim2 C3X Link. Kromě toho v čísle najdete celou řadu dalších zajímavých článků a recenzí.