Svět DVD 2007/01-02 – Fantomas, Kontraband

Do nového roku vyrážíme s mírným zpožděním, ale zato s celou řadou novinek! Svět DVD ovládla nová redakce a na lednovo-únorové obálce řádí Colin Farrell a Jamie Foxx v trháku měsíce jménem Miami Vice. Nový Svět DVD přináší kopec DVD recenzí (mj. napínavou Ženu ve vodě, dramatický Let č. 93 nebo psychedelický Temný obraz), radikálně rozšířenou rubriku kinopremiér a také nahlédnutí do budoucna, ať už se jedná o připravované filmy nebo jejich DVD edice.

Osmadevadesát stránek nabitých informacemi pak doplňuje jako obvykle dvojice DVD příloh – do vašeho obýváku nahlédne legendární Fantomas a adrenalinově střižený Jean-Claude Van Damme se svým Kontrabandem.

Film Fantomas vyšel již v dubnu 2006 jako příloha časopisu TV-DUEL, a tudíž ho není nutné blíže představovat.

KONTRABAND

Režie: Hark Tsui
Hrají: Jean-Claude Van Damme, Rob Schneider, Lela Rochon, Paul Sorvino, Glen Chin, Michael Wong, Leslie Cheung
Originální název: Knock Off

Hong-Kong několik dní před odevzdáním města pod správu Číny. Firemní prodece (Van Damme), bývalý agent, odhalí tajný plán ruské mafie – převézt do Hong Kongu mikrobomby. Dva jeho kolegové a tajní agenti CIA zjistí, že mikrobomby jsou ukryty v zásilkách falešných džín. Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne…

Všechny cesty vedou k místnímu šéfovi CIA (Paul Sorvino). Dramatické finále se odhrává právě v době předávání města – o půlnoci 30. června 1997.

Formát: DVD5
Region: 2
Obraz: 16:9, barevný, PAL
Zvuk: anglický DD 5.1, český DD 2.0
Délka: 95 min.
Přístupnost: 12
Distribuce: Intesonic s.r.o.