BODYART magazín – Piano

Tak už nám příloha s filmem na DVD pronikla i do takových časopisů, jakým je časopis o tetování, piercingu, módě a extravaganci BODYART magazín. Tento časopis vychází 1× za čtvrtletí, datum distribuce prvního letošního čísla byl již 7. ledna 2008, obsahuje 72 stran, cena za samostatný časopis je 87,– Kč, s přílohou DVD se cena zastaví na 199,. Kč. K dostání by měl být teoreticky všude, neboť distribuci zajišťují firmy MKP (Mediaprint & Kapa Pressegrosso) a PNS, otázkou zůstává, který z prodejců jej skutečně objedná.

Ke cti vydavatele dodat, že jako přílohu zvolil kvalitní snímek Piano, a pokud bychom chtěli hledat souvislost mezi obsahem časopisu a filmem, nalezneme. Původní obyvatelé Nového Zélandu Maoři se rádi zdobí tetováním, alespoň je nám to v některých filmech či dokumentech předkládáno. Sám jsem se pohyboval krátkých 14 dní po Jižním ostrově, bohužel zde koncentrace původního obyvatelstva není nijak vysoká, abych mohl potvrdit výše zmíněné.

Nevýhodou výběru je naopak skutečnost, že film již vyšel jako příloha časopisu Home Cinema v květnu 2006.

Časopis začíná reportem z Vídeňské konvence, následuje profil cestovatele, spisovatele, fotografa a sběratele E.S. Vráze, hned za ním tak trochu pobuřující sloupek Jana Krumphanzla, dále přináší report Tattoo Session Silesia, zajímavý článek o UV tetování, v galerii naleznete různá zpracování čínských znaků, po nich opět velice zajímavý článek z historie skleněných piercingových šperků. Pak trochu odlehčí prasečími kopýtky s tetovážemi, ve film tipu si představíme dokument o gangu Mara Salvatrucha, v knižním typu pak Tanec slunce od P. Procházky, nově se objevil rozhovor s kapelou Fourth Face, inspirací pro Vaše tetování může být Tengu, neboli masky legendárních horských skřetů v Japonsku, stejně tak ale projekt M.Ameyeho Skull Project, který hned následuje. Po lebkách časopis zabrousí do provokativní fotografie s erotickým nádechem a po ukojení svých sexuálních úchylek se můžete vrhnout na rozhovor s princem temnoty Paul Boothem a ukojit tak své hříšné představy. Po rozhovoru trochu odlehčení článkem o tetování nejen pro mladé, v odlehčení je pokračováno v rozhovoru s Annou K, jako malíř je tentokrát představen G. Catlin, který portrétoval americké indiány, kteří jsou také častým námětem tetování, následně se v rozhovoru dozvíte vše podstatné o maorském tetování, nechybí samozřejmě průplach, svět bodyarts a další pravidelné rubriky.

O filmu jsme již referovali zde.

Originální název: The Piano

Žánr: drama, romantický

Země původu: Austrálie, Nový Zéland, Francie

Rok vzniku: 1993

Délka: 121 min.

Režie: Jane Campion

Hrají: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin, Ian Mune, Pete Smith, Cliff Curits