Aha! – Manželé z roku II.

 

V pondělí 11. února 2008 vychází v DVD edici deníku Aha! francouzská komedie Manželé z roku II. Cena 41,- Kč. Jediné, co chtěl od francouzské revoluce, byl rozvod!

 

 

Nicolas Philibert byl nalezenec. Vyrostl v rodině obchodníka s vínem, a když dospěl, oženil se s jeho dcerou Charlottou. Ctižádostivé a domýšlivé dívce však prostý Nicolas nestačil a zakoukala se do bohatého barona. Žárlivý Nicolas barona zabil, ale nezbylo mu, než si zachránit život útěkem do Ameriky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přeplul oceán jako černý pasažér s prázdnou kapsou, ale brzy si vedl k oltáři dceru největšího boháče v okolí. Jenže těsně před osudným ano vyjde najevo, že Nicolas má už jednu ženu ve Francii. A právě v té době tam vrcholí revoluce, jejíž vymožeností je mimo jiné i zákon o rozvodu. A tak Nicolas znovu nasedne na loď a po návratu do rodné Francie ho čeká nejedno překvapení! 

 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Historický / Komedie / Romantický

Země původu: Francie / Itálie / Rumunsko

Rok vzniku: 1971

Originální název: Les Mariés de l’an II

Délka: 93 minut

Světová premiéra: 7. dubna 1971 – Francie

Režie: Jean-Paul Rappeneau

Scénář: Daniel Boulanger, Maurice Clavel, Jean-Paul Rappeneau, Claude Sautet

Produkce: Alain Poiré

Hudba: Michel Legrand

Kamera: Claude Renoir

Střih: Pierre Gillette

Kostýmy: Marcel Escoffier, Nelly Merola

Společnost: Gaumont International / Rizzoli Film / Filmstudio Bucuresti

Natáčeno: Château de Compiègne, Compiègne, Oise, Francie / Rumunsko

Hrají: Jean-Paul Belmondo (Nicolas Philibert), Marlène Jobert (Charlotte Philibertová), Laura Antonelli (Pauline de Guérandesová), Michel Auclair (princ), Julien Guiomar, Charles Denner, Patrick Préjean, Pierre Brasseur, Sami Frey, Patrick Dewaere, Henri Guybet, Jean-Pierre Marielle 

 

 

 

Údaje o DVD: 

 

 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky 

Titulky: česky napevno s francouzským zvukem  

 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 1,66:1 anamorf

Bonusy: Filmový trailer (2:41 francouzsky s českými titulky), Film o filmu (31:50 francouzsky s českými titulky), Dokument o renovaci filmu (2:30 francouzsky s českými titulky), Filmy s J.-P. Belmondem (ukázky z filmů vydávaných společností MIDO), Již vyšlo