Blesk – Hannibal

V úterý 5. února 2008 se objeví v deníku Blesk další příbalový titul – Hannibal za obvyklých 42,- Kč. Zařazení do edice Blesk pro radost je vzhledem k obsahu poněkud diskutabilní, proto Blesk přišel s novým názvem edice Blesk – světový kinohit. Film již byl před časem k dostání v TV Duelu.

Milovník lidských steaků se vrací na scénu! Fenomenální kruťas, charismatické ztělesnění zla a zároveň i kultivovaný znalec italské pozdní gotiky je opět tady. Zaplétá se znovu do přediva svých perverzních chutí z nejhlubších vrstev hororových vizí.

Uplynulo deset let od okamžiku, kdy Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného, vězení v Memphisu. Nyní je na svobodě a plnými doušky si vychutnává kouzlo staré dobré Evropy. Přemístil se do italské Florencie, kde pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou prožívá své choutky. Ale zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová nikdy nezapomněla na setkání s Lecterem a na kovovou chraplavost jeho hlasu, která ji ve snách stále pronásleduje.

Jednou z Hannibalových obětí se měl stát také perverzní Mason Verger. Přežil v zuboženém stavu – je závislý na lékařských přístrojích a je posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past – rozhodne se použít agentku jako návnadu.

Veleúspěšný film Mlčení jehňátek (5 Oscarů v roce 1992) pokračuje Hannibalem. Zloduchovi (Anthony Hopkins) jde po krku agentka FBI Starlingová. (Jodie Fosterovou nahradila sexy Julianne Mooreová, kterou známe například z filmů Magnolia a Big Lebowski.) Ale skutečně jen po krku? Režie se ujal renomovaný Ridley Scott (např. Gladiátor nebo Vetřelec). Hvězdné herecké obsazení doplňují Gary Oldman, Giancarlo Giannini a Ray Liotta.

O filmu jsme psali podrobněji zde ->.