Příloha magazínu Street – Beastie Boys

Nejen levnými DVD a nejen filmy živ je člověk. Za výlohami trafik se objevilo další rozměrné balení, nesoucí na titulu poměrně málo informací – tentokrát jde o titul hudební. Beastie Boys – Awesome: I Fuckin’ Shot That! s českým podtitulem 50 kamer a 40 tisíc očí v ceně 199 korun. Jde o samostatnou přílohu časopisu STREET.

Dohledat nějaké podrobnosti o vydání je složitý úkol. Samotný Street je lifestylový časopis určený pro mladé lidi, zajímající se o městskou kulturu ve všech jejich formách s rubrikami, jako je hip hop, graffiti, snowboard, skateboard a tohle DVD bylo součástí čísla 7 už v červnu 2007. Těžko tedy soudit, zda jich zbylo moc a jde o znovuvržení na trh, nebo naopak bylo velmi úspěšné a jde o znovuvržení na trh…

Takže k obsahu – 9. října 2004 před vyprodaným koncertem v newyorské Madison Square Garden rozdali Beastie Boys mezi své obecenstvo 50 kamer. Z 50 různých perspektiv tak vznikl energií nabitý dokument, který diváka vrhá do víru živého vystoupení legendární kapely.

„Beastie Boys, 50 kamer a 40 tisíc očí“ je výsledný unikátní dokument, který dynamicky zachycuje širokou paletu zážitků z živého koncertu. Z pódia se na diváky sype show Mike D (Michael Diamond), Ad Rock (Adam Horovitz), MCA (Adam Yauch), Mix Master Mike a také několik speciálních hostů.

Slovy režiséra Nathaniala Hörnblowéra „film natočila banda nezkušených kameramanů. Ale právě to mu dodává na upřímnosti. Lidé, kteří stáli za kamerou, točili, co cítili.“

Žánr: hudební dokument
Země původu: USA
Rok vzniku: 2006
Délka: 90 minut
Původní název: Awesome; I Fuckin’ Shot That!
anglická verze, české titulky
Premiéra: 26. října 2006
přístupnost 15 let
35mm + DVD
1:1,85
Dolby SRD