Nový čas s DVD – Ples příšer

Časopis Nový čas uvádí jako přílohu film s Halle Berry a Bobem Thorntonem Ples příšer. Vyjde na Slovensku 16. ledna 2008 za cenu 43,– Sk.

Ples příšer (Monster’s Ball)

Hank Grotowski (Thorton) je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Hank a Sonny asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea (Puff Daddy), jenž po sobě zanechává otylého syna a manželku Leticii (Halle Berry), s níž se Hank náhodou seznámí. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmá známost zvrhne v seanci animálního sexu. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. Leticii vše raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Název filmu je odvozen od anglického výrazu, který v americkém žargonu znamená poslední přání odsouzence před popravou. Film získal řadu prestižních ocenění. Představitelka hlavní ženské role – Halle Berry – si filmem vysloužila nejen přezdívku „nejkrásnější tělo Hollywoodu“, ale získala i Stříbrného mědvěda na MFF v Berlíně a také Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

Film se také proslavil nejdelší scénou sexuálního aktu v dějinách kinematografie.

Hrají: Billy Bob Thornton, Halle Berry, Heath Ledger, Peter Boyle, Mos Def
Režie: Marc Forster
Obraz: 2,35:1
Zvuk: česky a anglicky DD 5.1