Úterní Blesk s DVD – Rebelové

Rebelové je název celovečerního filmu režiséra Filipa Renče, který tentokráte nezvolil psychologické drama, ale natočil žánr diváky daleko vítanější, a to muzikál s upřesňujícím podtitulem Písničkový retrofilm z let 60. Vychází v úterý 8. ledna 2008 jako příloha Blesku za cenu 42,– Kč.

V půvabném výtvarném stylu atmosféry konce šedesátých let vypráví film zejména o jedné velké lásce, které však dějiny nebyly zrovna nakloněny.

Film je doprovázen známými melodiemi písniček největších hitů 60. let. Ty jsou natolik dobré, že jsou nejenom výborným tahounem filmu, kterému dodávají tu správnou náladu, ale obstojí i samy o sobě. Takže není divu, že právě k tomuto filmu vyšel soundtrack na CD, obsahující celkem 17 velkých hitů. Možná namítnete, že písničky jako Já budu chodit po špičkách nebo Oliver Twist či Včera neděle byla jsou natolik notoricky známé, že už nikoho nějak zvlášť nemohou zaujmout. Ale právě nové nazpívání muzikálovými interprety jim dodává novou svěžest.

Tak nějak chápu, že se režisér filmů jako Requiem pro panenku nebo Válka barev potřeboval trochu odreagovat, a žánr který zvolil, bude bohužel vždycky nést nálepku nenáročné oddechovky. Přitom ale právě Rebelové dokazují, že i v tomto oboru lze točit kvalitní filmy, a ne náhodou film získal jednoho Českého Lva a další dvě nominace.

Žánr: Písničkový retrofilm
Země původu: Česko
Rok vzniku: 2001

Režie: Filip Renč
Hrají: Zuzana Norisová, Jan Révai, Jaromír Nosek, Alžbeta Stanková, Tomáš Hanák, Soňa Norisová, Helga Čočková, Jiřina Bohdalová, Ondřej Šípek, Jan Svěrák, Bronislav Poloczek, František Němec, Martin Kubačák, Petr Burian, Josef Carda, Otto Ševčík, Stanislav Štepka, Ladislav Beran, Ľubo Kostelný, Anna Veselá

Zvuk: česky 2.0, 5.1 EX
Obraz: 4:3, Letterbox 16:9, PAL, barevný

Jako bonus vychází na DVD fotografie z natáčení, biografie tvůrců a herců, festivaly a ocenění, film o filmu, filmová upoutávka, platinová edice a klip Š, Š, Š.

Titulky: anglické

Příbuzné texty:

• Co vyjde na DVD v lednu 2008