Sport – Štvanec

Letošní nadílku příbalů máme už z velké části probranou a pomalu začneme nahlížet přes horizont nového roku 2008. Ve středu 3. ledna 2008 vychází v DVD edici deníku Sport „Pro nás chlapy“ americké akční drama Štvanec.

Zvláštní agentka FBI Abby Durrelle (Connie Nielsen) se zoufale snaží vypátrat vraha několika lovců, kteří našli smrt v oregonské divočině.

Abby povolává jediného muže, jenž by jí mohl pomoci – poručíka ve výslužbě Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten se snaží zapomenout na svou minulost, kdy učil vojáky zabíjet, a odmítá.

Když ale uvidí fotografie oběti, pochopí, že zabíjel jeho nejlepší žák (Benicio Del Torro), a trvá na tom, aby pronásledování nechali jen na něm.

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Originální název: The Hunted

Žánr: Thriller, Akční

Režie: Režie: William Friedkin

Námět: David Griffiths, Peter Griffiths, Art Monterastelli

Hrají: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro, Connie Nielsen, Leslie Stefanson, John Finn, José Zúñiga, Ron Canada, Mark Pellegrino, Aaron DeCone, Lonny Chapman, Rex Linn, Jenna Boyd, Johnny Cash, Carrick O’Quinn, Eddie Velez, Alexander Mackenzie, Hank Cartwright, Gary Taylor, Michael Williamson, Alisha Garric, Bobby Preston a další.

Hudba: Brian Tyler

Kamera: Caleb Deschanel

Střih: Augie Hess

Produkce: Sean Daniel, James Jacks

Obsazení: Denise Chamian

Stavby: Rick Simpson

Kostýmy: Gloria Gresham

Masky: John Blake, Debra Coleman, Cydney Cornell