Blesk – 40 dnů a 40 nocí

Ve čtvrtek 27. prosince 2007 vychází v DVD edici deníku Blesk romantická komedie 40 dnů a 40 nocí. Od producentů filmu *Deník Bridget Jonesové**. Cena 42,- Kč (s Bleskem 49,–).

Film od producentů filmu „Deník Bridget Jonesové“ je první americkou komedií bez sexu. Webdesignér Matt Sullivan (Josh Hartnett) chce překonat rozchod se svou bývalou přítelkyní, osudovou známostí. Ale uvědomuje si, že chce ještě něco víc – jít až tam, kam před ním žádný muž nezašel. Žádný sex. Vůbec. 40 dnů. To je obtížné v každé době, ale pro Matta se to zdá téměř nemožné: právě potkal dívku svých snů Eriku (Shannyn Sossamon) a jestli nevydrží, sázky jsou pryč. Vytrvá? A co ona? Pochopí to?

Matta Sullivana, přitažlivého kluka, kterému je něco přes dvacet, opustila Nicol už před půl rokem a on se snaží marně zapomenout, nejčastěji v náručí nějaké jiné. Ale hoďte za hlavu osudový vztah, když to prostě s jinou nejde! A tak Matt dál hledá náhradu, kde se dá, a radu u svého bratra, budoucího kněze. Jednoho dne se doví, že Nicol definitivně ztratil – zasnoubila se s jiným. Cítí, že to chce radikální řez, a protože právě začíná postní období, rozhodne se léčit svůj srdcebol odříkáním. Žádné dotyky, polibky, mazlení… žádné požitky. Naprostá sexuální zdrženlivost po dlouhých 40 dnů a 40 nocí. Matt, povoláním designér webových stránek, se už po týdnu cítí neskonale lépe a vůbec netuší, že svým rozhodnutím vyprovokoval hotovou sázkovou smršť u svých kolegů a přátel, neboť jeho spolubydlící Ryan, se s Mattovým tajemstvím „svěřil“ internetu. Sázky se začnou násobit od chvíle, kdy se náš odhodlaný hrdina náhodně setká s Erikou, přitažlivou a inteligentní dívkou, která mu hned napoprvé dá najevo své sympatie. Co teď? Chtěl by s ní pořád být, držet ji za ruku, líbat… jenže o sázce už ví snad všichni a přece není srab. Nezbývá než doufat, že Erika pochopí v jak těžké je situaci. Jenže i ty nejbezvadnější holky prostě některé věci berou úplně jinak.

Země původu: USA, Anglie, Francie
Rok vzniku: 2002
Originální název: 40 Days and 40 Nights
Hrají: Josh Hartnett, Shannyn Sossamon, Paulo Costanzo, Emmanuelle Vaugier, Monet Mazur, Vinessa Shaw a další

Jazyk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1
Titulky: české
Typ disku: DVD9
Délka: 92 minut
Přístupnost: 15 let
Velikost dat: 5 387 753 472 bajtů
Menu: 143 MB
Film: 3958 MB
Extras: 361 MB

Jako bonus vychází na DVD filmové upoutávky (Next, Hannibal – Zrození, Kvaska, Ošklivé káčátko a já). Originální obal k tomuto DVD vyjde v pátek 28. prosince v Blesk Magazínu.