DVDMAG 2007/03 – Prime, Sám v temnotě

Jako obvykle touto dobou vychází i tento měsíc magazín DVDMAG a jako přílohy přináší kanadsko německý horror natočený podle staré ale dobré počítačové hry Sám v temnotě (Alone in the Dark) a romantickou komedii Prime.

Z obsahu čísla:

Babel na HD DVD
Zatímco v ČR se snímek režiséra Alejandra Gonzáleze Ińárritu před časem želvím tempem doplazil do kin, ve většině zemích světa vyšel již dávno na DVD. V USA se dokonce tento měsíc vyloupla verze ve formátu HD DVD.

Film měsíce Obávaný bojovník. Snímek režiséra Ronnyho Yu má všechno potřebné, co musí film zabývající se asijským bojovým uměním mít. Najdete zde mladého bojovníka, lásku, zradu, pomstu a dokonce dojde i na velmi patetický závěr.

Casino Royale + TÉMA JAMES BOND Kolem nového Bonda se již před začátkem natáčení spustil mediální kolotoč nebývalých rozměrů. Vzhledem k tomu, že jde o blockbuster roku a navíc se natáčel v Česku, přidali jsme i my svou trošku do bondovského mlýna.

Strážce
Napínavý, ale jinak celkem tuctový, dobře herecky obsazený, ale bez oscarových výkonů. Tak by šlo v krátkosti představit film tento politický trhiller s Michaelem Douglasem a Keiferem Sutherlandem.

Ro©k podvraťáků
Kdo viděl Svěrákovy pitomé Flašky a hledá opravdovou komedii bez senilních dialogů, měl by rychle skočit po DVD Karla Janáka. Je v něm určitá spása.

World Trade Center
Oliver Stone natočil po všech stránkách velmi průměrný film. A to je názor, za nímž si stojíme bez ohledu na vážnost tématu.

Skrytá identita
Mistr mafiánských filmů opět boduje skvělou režií a neopakovatelnými hereckými výkony. Zápletka je však tentokrát trochu natahovaná, a tak před sebou tentokrát máme spíše průměrné dílo.

Zabijáci osamělých srdcí Režisér Todd Robinson se rozhodl na filmové plátno přenést velmi zajímavý kriminální případ, který krátce po druhé světové válce šokoval Spojené státy svojí neuvěřitelnou brutalitou.

Monty Python´s Flying Circus: Season 1–4
Slavný seriál se poprvé objevuje v kompletu na třech dvoudiskových a jednom jednodiskovém DVD.

MAG INTERVIEW – DAVID ONDŘÍČEK Syn slavného kameramana umí točit komerčně veleúspěšné hořké komedie, sázející na nadsázku a kvalitní herce. Stejně tak je tomu i v případě filmu Grandhotel, který právě vychází na DVD.

Vratné lahve Po dvouleté show, kdy se tatínek Zdeněk a synek Jan dohadovali nad tématem, přichází do kin smutnoveselý snímek, který už nyní láme divácké rekordy. My jsme však rodině Svěrákových na vějičku neskočili…

Punk jako životní postoj
Zajímavých hudebních DVD s českou podporou je jako šafránu. Dokument o třiceti letech punku je díky své kvalitě a obsahové bohatosti navíc výjimkou ještě vzácnější.

PŘEHLED DVD PŮJČOVEN V ČR
a mnoho dalšího ze světa filmu…

Prime (Prime)
Komedie / Romantický
USA, 2005, 105 min

Režie: Ben Younger
Hrají: Uma Thurman, Bryan Greenberg, Meryl Streep, Jon Abrahams, Aubrey Dollar, John Rothman, Zak Orth

Rafinovaná komedie, která se stala jedním z nejnavštěvovanějších filmů loňského roku a která stojí a padá s hereckým mistrovstvím Meryl Streep a Umy Thurman. Atraktivní Rafi (Thurman) si na radu své terapeutky Lisy (Streep) začne vztah s mužem, který je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních září Rafi štěstím a nevynechá jediný detail o novém milenci. Lisa je spokojena s pozitivním vývojem své klientky až do okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její jediný syn! Přestože Prime patří do hollywoodského mainstreamu, jde o nečekaně inteligentní komedii, plnou vypointovaných dialogů a herecké geniality.

Sám v temnotě (Alone in the Dark)

Horor
Kanada / Německo / USA, 2005, 96 min

Režie: Uwe Boll
Hrají: Christian Slater, Tara Reid, Stephen Dorff, Mike Dopud, Brendan Fletcher

Zdařilý horor, ve kterém Christian Slater podle vzoru počítačové hry bojuje s paranormálními jevy. Edward Carnby (Slater) je soukromý detektiv a specializuje se na zkoumání neobvyklých úkazů. Náhle objeví „něco“, s čím se dosud nesetkal. Za pomoci své bývalé přítelkyně, archeoložky Aline (Tara Reid) se rozhodne konat a zachránit svět. Film byl natočen na základě známé počítačové hry Alone in the Dark. Za režisérský pultík se postavil německý hororový specialista Uwe Boll (House of the Dead, Zabít je snadné).