DVD MOVIE č. 39 – Dárek z lásky, Bibi Blocksberg 2

Časopis DVD MOVIE č. 39 vychází před Vánocemi s filmy, kterými se řadě z vás určitě zavděčí: Bibi Blocksberg: Tajemství modrých sov a Dárek z lásky. Cena je 250,– Kč.

DÁREK Z LÁSKY

Jestliže máte pocit, že jste o vánočních svátcích odsouzeni sledovat ty stále stejné pohádky a komedie, nezoufejte. Ještě pořád se najdou filmy, které se k Vánocům sice perfektně hodí, ale nejsou ještě tak šíleně ohrané jako provařené vánoční fláky. Jedním z takových snímků je i výborný Dárek z lásky scenáristy a režiséra Chazze Palminteriho.

Každý z hrdinů tohoto filmu potřebuje milovat a být milován, momentálně se jim však z různých důvodů ve vztazích zrovna příliš nedaří. A to je ještě navíc Štědrý den. Rose (Susan Sarandon) žije po smrti dítěte a rozchodu s manželem sama. Odmítá dvoření fešného kolegy z práce a veškerý volný čas tráví v nemocnici se svou matkou, stiženou Alzheimerovou chorobou, která ji nepoznává. Nina (Penélope Cruz) se sice má vdávat, ale kvůli žárlivým scénám svého přítele, policisty Mika (Paul Walker), uvažuje spíše o rozchodu. Mika vedle chorobné žárlivosti pronásleduje i starý muž Artie, který má utkvělou představu, že policista je reinkarnace jeho mrtvé ženy. Tuhle společnost momentálních životních ztracenců ještě doplňuje Jules (Marcus Thomas), v dětství týraný mladý muž, jenž jediný hezký Štědrý den zažil jako malý v nemocnici a neváhá si nechat zlomit ruku, jen aby se tam znovu o Vánocích dostal. Tihle všichni se ve sváteční den potkávají a míjejí v dojemném mozaikovitě vyprávěném příběhu, aby nakonec každý po svém došli lásky, klidu, míru a odpuštění. Pro chvíle vánoční pohody je vážně Dárek z lásky jako stvořený. Těšte se na citlivě vyprávěné melodrama s dobře vykreslenými charaktery ztvárněnými navíc špičkovými herci jako Susan Sarandon a Penélope Cruz. Filmu navíc nechybí ani příjemný humor a legračně praštěné situace, které vás stejně tak pobaví, jako dojmou.

Originální název: Noel
Země původu: USA
Rok vzniku: 2004
Režie: Chazz Palminteri
Hrají: Penélope Cruz, Susan Sarandon, Paul Walker, Alan Arkin, Chazz Palminteri, Marcus Thomas, Victoria Sanchez, Robin Williams, Marcia Bennett

BIBI BLOCKSBERG: TAJEMSTVÍ MODRÝCH SOV

Německý Harry Potter v sukních, tak bývá označována mladá čarodějnice Bibi Blocksberg, jejíž druhé pokračování s podtitulem Tajemství modrých sov vám v příštím čísle přineseme. Tentokrát se v rodinné fantasy komedii přeneseme spolu s Bibi na starý hrad, který skrývá nejedno tajemství. Bibi Blocksberg strávila příliš mnoho času kouzlením a naopak příliš málo studiem, takže s prospěchem to není nijak valné. Tedy lépe řečeno, její známky z matematiky jsou tak hrozné, že musí trávit letní prázdniny v internátní škole na hradě Altenbergu. A internátní škola na Altenbergu znamená jen práci a žádnou zábavu, tedy něco, nač nemá Bibi ani trochu náladu. Ještě k tomu jsou tady podivínský ředitel školy, který se snaží rozluštit záhadu hradu, a Bibiina spolubydlící Carina, která vypadá jako klon Britney Spears a taky se tak chová. Prostě hrozná otrava.

Naštěstí se ale Bibi rychle skamarádí se spolužačkou Eleou, která zůstala po nehodě připoutána na invalidní vozík. Jenže to by nebyla Bibi, aby se nepokusila Elee pomoci zase chodit – a to i přesto, že jí čarodějnický zákon výslovně zakazuje zasahovat do lidských životů. Jakmile uslyší příběh o zázračné soví síle, vydá se tuto sílu hledat do sklepení hradu. Jenže o zázračné síle modrého prášku ví i někdo další – Bibiina úhlavní nepřítelkyně, čarodějnice Rabia von Katzenstein. V dramatickém úniku prchá zlá čarodějnice z hrozivého močálu, kde si spolu se svým kocourem Mariborem odpykávala pětiletý trest. Tiše a záludně se přikrade k Blocksbergovým, k rodině, kterou z hloubi duše nenávidí a hodlá si s ní srovnat účty. Bibi čekají velké nesnáze a vás u televizní obrazovky více než hodina a půl výborné zábavy pro malé i velké.

Originální název: Bibi Blocksberg und das Geheimnis der blauen Eulen
Země původu: Německo
Rok vzniku: 2004
Režie: Franziska Buch
Hrají: Sidonie von Krosigk, Katja Riemann, Monica Bleibtreu, Rufus Beck

Pictures copyright © 2004 Neverland Films