Hype 24 – Super Size Me

Hype 24 Super out now – Dvacáté čtvrté číslo časopisu o všem, co je krásné na životě ve městě právě vychází Cena časopisu s přibaleným DVD Super Size Me je 199,– Kč.

Super. Máme DVD Super Size Me. Máme exkluzivní rozhovor i fashion s topmodelkou Terezou Srbovou, kterou v novém filmu Davida Cronenberga znásilňuje Viggo Mortensen. Máme exkluzivní fotky Crispina Glovera, toho hubeňoura z Charlieho andílků, se škodovkou, na jeho českém zámečku. Máme Tlusťocha, co chodí do bordelu, než by poslouchal „ňáký hemzy zkurvený“ a rozhovor s Julianem Opie, jehož sochy se netočí ke Karlovu mostu zády. Byli jsme v zákulisí Ed Banger a v New Yorku na nákupu s Yeah Yeah Yeahs a v krámě u Radio 4. Všude jsme byli třikrát a od všeho máme klíče. Nepotřebujeme téma. Najednou nám úplně stačí současnost. Máme toho dost a teď vám to dáváme. Super, ne?

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu.

Země původu: USA
Rok vzniku: 2004
Žánr: Dokumentární

Režie: Morgan Spurlock
Hrají: Morgan Spurlock, Dr. Daryl Isaacs, Dr. Lisa Ganjhu, Dr. Stephen Siegel, Bridget Bennett, Eric Rowley, Mark Fenton, Alexandra Jamieson, John Banzhaf, David Satcher, Dr. Lisa Young, Kelly Brownell, Jacob Sullum, Tommy Thompson, William J. Klish.