Blesk – Autobusy v jednom kole

V sobotu 3. listopadu 2007 mělo vyjít v edici „Blesk pro děti“ DVD s roztomilým seriálem pro děti Autobusy v jednom kole. Z technických důvodů však DVD nevyšlo a termín vydání je přesunut na 1. prosince 2007. Cena 42,- Kč.

 

Seriál vypráví o dobrodružstvích roztomilé rodinky autobusů, jejíž členové žijí v malém městečku Chumley. Autobusy si spolu povídají, hádají se, vtipkují a navzájem se škádlí. Vyrážejí na své trasy a jako dobří kamarádi si pomáhají ze všech možných problémů. Autobusové garáže, ve kterých bydlí, jsou také domovem pana Spectora, autobusového inspektora. Autobusy jsou jeho pýchou a radostí a on je miluje jako svojí vlastní rodinu. Roztomilá dobrodružství kamarádských autobusů a hodného pana Spectora zaručeně zaujmou a pobaví. Čekají vás opravdu milé, veselé a okouzlující příběhy.

Autobusy pocházejí z animačního studia s názvem Hive, což v češtině znamená úl. Jejich portfolio je plné zajímavých animovaných snímků. Hive se však nedávno sloučilo se studii Clear a VTR a nyní společně působí pod názvem Prime Focus London. Seriál Autobusy v jednom kole patří k nejúspěšnějším počinům studia Hive. Byl prodán do více jak deseti zemí a všude sklidil zasloužený potlesk. V originále byly namluveny britským komikem a bavičem Brianem Conollym.

Seriál zaznamenal největší úspěch na australské televizi ABC Australia, kde ve sledovanosti předstihlo i jiné série Twenies a Teletubies.

Originální název: Busy Buses

Rok vzniku: 2004
Země původu: Velká Británie
Scénář: Terry Ward
Hudba: Mark London, Francis Haines
Režie: Terry Ward
Délka: 130 minut
Zvuk: česky 2.0 (bez dialogů)
Obraz: barevný 4:3