Filmag – Scaramouche

 

Scaramouche, Scaramouche! aneb Filmag téma potřetí. Těšte se na nášup v podobě legendárního DVD Scaramouche. Vychází v pátek 23. listopadu 2007. Cena je 76,- Kč

 

 

Jestlipak uhodnete, o čem nový FILMAG TÉMA bude? Tak zkusíme pár malých nápověd, schválně, co se vám vybaví…. Peníze pro mne znamenají jen prázdné slovo, ale má čest je mi nade vše, sami se brzy přesvědčíte, že můj kord nikdy nemine cíl a i bez zbraní se dokážu bít se jako lev (pokud mám ovšem důvod). Adonis je proti mně šereda, srším ostrovtipem, srdce žen dobíjím rychleji než samotný Casanova, čas od času rád smočím své rty ve víně či pálence, žiju pro sílu okamžiku a pro lásku, asi jsem svým způsobem hedonista. Poznáváte mne? Ano, správně jsem to já, romantický hrdina! 

 

Pojďte se se mnou vydat na cestu plnou dobrodružství a získejte tak kompletní přehled filmových zpracování osudů těch nejzásadnějších francouzských hrdinek a hrdinů. A nejen to, samozřejmě vás provedeme i zákulisím, dočtete se, jak se z obyčejných smrtelníků mohli stát nezapomenutelní hrdinové, dozvíte se nečekané o hercích a herečkách historicko-dobrodružných filmů. Tak už na nic nečekejte, hupsněte do jégrovek, vemte si péřovku, nasaďte si kulicha a alou do obchodu! 

 

Baví diváky na tržištích, vyhrává souboje a dobývá srdce i ložnice krásných dam. Pod maskou se skrývá legendární představitel D´Artagnana ze Tří mušketýrů Gérard Barray! Francouzsko-španělsko-italský romantický film, při jehož sledování nezůstane jediné oko suché. Mladý bouřlivák Robert la Fleur jezdí od dětství s komedianty, a vystupuje jako oblíbená komická postava „Scaramouche“. V Paříži ho vyhledá markýz de la Suchill, aby se ho zeptal na jeho mládí, a především na jizvu na jeho hrudi. Domlouvá si s ním schůzku, ale den na to je nalezen mrtev, a Robert le Fleur je obviněn schovankou markýze de Suchill Dianou neúmyslně z jeho vraždy. Robert se snaží dokázat svou nevinu a s pomocí Diany se mu to daří. Nakonec se dostane na zámek svého otce, ale ještě musí být dáno spravedlnosti zadost a všichni intrikáni a vrazi musí být po zásluze potrestáni. 

 

Žánr: Dobrodružný

Země původu: Španělsko / Itálie / Francie

Rok vzniku: 1963

Originální název: La Máscara de Scaramouche

Délka: 94 minut

Světová premiéra: 23. září 1963 – Španělsko

Režie: Antonio Isasi-Isasmendi

Námět: Rafael Sabatini (román "Scaramouche"), Guido Malatesta

Scénář: Lluís Josep Comerón, Jorge Illa, Antonio Isasi-Isasmendi, Jacques Robert, Arturo Rígel  

Hudba: Gregorio García Segura

Kamera: Alejandro Ulloa

Střih: Petra de Nieva

Stavby: Enrique Alarcón 

Společnost: Producciones Benito Perojo / Compagnia Cinematografica Mondiale / Fidès / Capitole Films

Natáčeno: Burgos, Castilla y León, Španělsko / Casa de Campo, Madrid, Španělsko

Hrají: Gérard Barray (Scaramouche / Robert Lafleur), Michèle Girardon (Diana), Gianna Maria Canale (Suzanne), Yvette Lebon (Alice, Madame de Popignanová), Alberto de Mendoza (Roger, markýz de la Tour), George Rigaud (vévoda de Lacoste), Andrés Mejuto (señor de Villancourt), Gonzalo Cañas (Pierrot), Irán Eory (Jacqueline, Pierrotova přítelkyně), Rafael Durán (señor de Dubalon), Rafael Bruguera (markýz de Souchil), Ángel Álvarez, Xan das Bolas (Gino), Álvaro de Luna, Antonio Gradoli, José Leal, Helga Liné, Fernando Montes, Santiago Ontañón, Gustavo Re a další

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 4:3 letterbox (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: