DVDMAG 2007/05 – 16 bloků, Modesty

Z obálky čtvrtého letošního čísla časopisu DVDMAG se na vás usmívá Mistr Bean ze svého nejnovějšího filmu a kromě řady dalších zajímavých článků u časopisu naleznete jako přílohy DVD 16 bloků a Modesty.

Nejdříve si stručně představme DVD přílohy:

MODESTY

Modesty Blaise je mladá dívka, která osiřela během občanské války v rodném Rumunsku. Postupem času se stává vynikající zlodějkou a špionkou a začíná pracovat jako osobní ochránkyně majitele kasina. Nepodaří se jí ho však ubránit před dlouholetými nepřáteli… Nyní nadchází čas odplaty! Film plný akce a napětí je inspirován komiksem Petera ODonnella Modesty Blaise.

Originální název: My Name Is Modesty: A Modesty Blaise Adventure
Režie: Scott Spiegel
Hrají: Alexandra Staden
Krimi / Drama, USA, 2003, 78 min

16 BLOKŮ

Po prohýřené noci je policista Jack (Bruce Willis) pověřen jednoduchým úkolem: zajistit převoz bezvýznamného zlodějíčka Eddieho (Mos Def) z policejní stanice k výslechu u soudu. Ten se nachází pouhých 16 bloků odsud. Jack je rozmrzelý a má pořádnou kocovinu. Naloží Eddieho do vozu a uhání ulicemi ranního New Yorku. Nevšimne si ale, že jsou celou dobu sledováni. Když na chvíli zastaví, ocitne se Eddie tváří v tvář daleko většímu problému. Někdo míří nabitou pistolí přímo na jeho hlavu. Jack přivolá posily a na místo dorazí specialista na vraždy Frank Nugent (David Morse) se svým týmem. Eddie a Jack zjišťují, že jedním z mužů tohoto týmu je člověk, proti kterému má svědčit. Z původně banálního úkolu se stává boj na život a na smrt. Zločinci, kteří usilují o Eddieho smrt, jsou policisté…

Akční / Dobrodružný / Drama / Krimi, USA, 2006
Hrají: Bruce Willis, Mos Def, David Morse, Alfre Woodard, Cylk Cozart, David Zayas, Tig Fong, Robert Racki, Sasha Roiz, Conrad Pla, Richard Wenk
Režie: Richard Donner
Originální název: 16 Blocks

Z obsahu čísla:

Dreamgirls
Oscarový hudební film přichází ve dvoudiskové edici. Na DVD, HD DVD i v Blu-ray formátu bude k mání od 1. května.

Film měsíce: Potomci lidí
Snímek mexického režiséra Alfonse Cuaróna zobrazuje hrozivě autentickou nedalekou budoucnost, v níž propadne celá civilizace anarchii v souvislosti se záhadnou a nevysvětlitelnou globální neplodností. Nyní přichází na tuzemské pulty ve speciální dvoudiskové verzi.

Borat
Sacha Baron Cohen je kritiky vynášen do nebes a je považován za naprostý fenomén. Proč? Protože umí být vulgární a zároveň poukazuje na skryté nešvary ve společnosti? Jeho alter ego Borat nás přivedl na myšlenku, že je to asi úplně jedno, protože skrytý význam skečů v jeho filmu beztak primitivové nepoznají.

Beowulf
Severská sága v baladickém provedení. Nejde o žádnou drsnou podívanou a divák musí přistoupit na pomalejší a roztahané tempo.

Boží zápasník
Někomu to může přijít úplně blbé. Někdo bude božího Nacha považovat za boží komedii. Pokud vám konvenuje expresivní humor Jacka Blacka a nevadí hra s detaily na úkor celku, zaručeně se výborně pobavíte.

Vítejte ve vysoce rozlišeném světě Poslední dějství mediální vlády DVD začalo odtikávat v okamžiku, kdy byly uvedeny na trh první nosiče HD DVD a Blu-ray, nabízející audiovizuální záznamy v podstatně vyšší kvalitě. Zaměřili jsme se na aspekty, které u nových technologií hrají prim z našeho laického hlediska.

Kráska v nesnázích Film, ve kterém excelují Anna Geislerová a Jiří Schmitzer, si Českého lva za loňský nejlepší snímek zasloužil víc, než Menzelův Obsluhoval jsem anglického krále.

MAG INTERVIEW: JAN HŘEBEJK Málokdo dokáže tvořit filmy v tak rychlém tempu. Jan Hřebejk pracuje v tandemu s Petrem Jarchovským a producentem jeho filmů je Ondřej Trojan. Naprosto ideální zázemí k tomu, aby mohl skoro každý rok vtrhnout do kin s nějakým dalším filmovým trhákem. Nyní se objevuje na pultech DVD s dramaticky laděnou Kráskou v nesnázích.

MAG CINEMA: Spider-Man 3 Necelé tři roky po úspěšné dvojce plní stříbrná plátna opět Peter Parker a jeho pavoučí reinkarnace. Nad trojkou se sešel stejný tvůrčí tým, v čele s režisérem Samem Raimim a hereckým duem Tobey Maguire a Kirsten Dunst.

MAG MUSIC: Heavy Metal – Tvrdší než život Patříte-li mezi skalní fanoušky heavy metalu, pak si nesmíte nechat ujít dokumentární film režiséra Dicka Carruthersa, v němž se vyzpovídají všechny velké hvězdy tohoto tvrdého hudebního stylu.

PŘEHLED DVD PŮJČOVEN V ČR
a mnoho dalšího ze světa filmu…