Milada Horáková má další jména

  V souvislosti s připravovaným filmem Milada o Miladě Horákové zatím tiskem proběhlo jen pár jmen nebo spíše neoficiálních tipů na herce, kteří by ve filmu případně mohli hrát. Nyní se do diskuzí dostávají další jména.

Film s názvem Milada chystá producent David Mrnka žijící ve Spojených státech (stejně jako dcera Milady Horákové Jana Kánská, od níž získal svolení). Již dříve naznačil, kdo by se mu líbil v hlavní roli: Annette Benning, Meryl Streep, Emma Thompsonon či Cate Blanchett.
V jednom z rozhovorů také mluvil o Ivaně Chýlkové, pro kterou je ve scénáři jedna role, která by jí „padla“. Vzhledem k tomu, že scénář je ještě ve fázích tvorby, jde však spíše o úvahu a ještě ji ani neoslovil.
Nyní se podle noých zpráv okruh kandidátek na roli hlavní hrdinky zúžil na Emmu Thompsonon a Meryl Streep. Zcela novým jménem je herec Karel Roden, který si díky svým jazykovým dispozicím zahrál již v celé řadě zahraničních produkcí a koprodukcí, jako například ve filmu Sklapni a zastřel mě, který vychází v dnešním Blesku.