Nový zpravodajský portál tn.cz

  Dnes, pondělí 5. května 2008 odstartovala televize Nova svůj nejvýznamnější letošní projekt – nový zpravodajský portál Tn.cz, první svého druhu v ČR.

Nový zpravodajský portál tn.cz, úzce propojený s televizí, bude vycházet z toho, co vyrábí zpravodajství, publicistika a sport TV Nova, ale němělo by jít pouze převzaté internetové vysílání zpravodajského kanálu. Půjde především o původní a samostatné zpravodajství.
Do zhruba šedesátičlenné redakce internetového zpravodajství Nova angažovala odborníky, redaktory i videoreportéry, kteří s kamerou a notebookem, na němž se dá natočený příspěvek ihned zpracovat, budou denně přinášet zprávy z domova i ze světa. Redakci vede šéfredaktor internetového zpravodajství Zdeněk Šámal, který prokázal manažerské schopnosti již při rozjezdu kanálu TA3 nebo ČT24: „ Je to revoluční krok. Naše videa a zprávy, které budeme pro web připravovat, budou něčím absolutně jiným, než zná český televizní divák nebo český internetový uživatel. Našim cílem je šetřit lidem čas. A my jim ho ušetříme způsobem, jakým jim budeme zprávy předkládat. Stručně, rychle a především prostřednictvím videa. Krátké video dodá mnohem víc informací, než sáhodlouhý článek.“
 
Zpravodajská videa budou tvořit více než polovinu zpráv a jejich ideální stopáž bude 20 – 60 sekund. Třikrát za den pak portál nabídne 1,5 minutový souhrn moderovaných zpráv, s příznačným názvem „90 sekund“ a jedny moderované zábavné zprávy, které ponesou název RedNews.
Odborníci nejsou jednotní v názoru na to, zda nový zpravodajský server televize Nova www.tn.cz má šanci do roka se dostat mezi tři nejvíce sledované servery na českém internetu, jak plánuje vedení Novy.
„Cíl (Novy) je více než ambiciózní a upřímně příliš jeho dosažení nevěřím. Spojení mezi televizní a počítačovou obrazovkou stále není samozřejmé a nestačí pouze v televizi nabízet odkaz na internet,“ řekl ČTK šéfredaktor odborného serveru Lupa.cz zaměřeného na internet Aleš Miklík. „Klíčový je obsah a v této oblasti je už na českém internetu silná konkurence jak ve zpravodajství, tak v bulváru,“ míní.