Blesk – S tebou mě baví svět

V úterý 13. listopadu 2007 vychází v deníku Blesk v edici pro radost česká komedie století S tebou mě baví svět. Cena 42,- Kč (s Bleskem 49,- Kč).

S tebou mě baví svět humorně vypráví o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům…

Muži – otcové rodin s touhou po dobrodružství – se připravují na další „pánskou jízdu“, zimní expedici na hory. Na starost dostanou i své děti, které tak s jejich svéráznými opatrovateli čeká mnoho nevšedních situací. Rodinná komedie S tebou mě baví svět byla filmovým debutem scénáristky a režisérky Marie Poledňákové a patří mezi divácky nejúspěšnější filmy.

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1983

Délka: 83 minut

Kinopremiéra: 1. ledna 1983

Režie: Marie Poledňáková

Pomocná režie: Drahomíra Králová

Scénář: Marie Poledňáková

Dramaturgie: Vojtěch Měšťan

Produkce: Jan Balzer, Václav Eisenhamer, Zdena Černá

Kamera: Petr Polák

Druhá kamera: Pavel Nečesal

Hudba: Václav Zahradník

Architekt: Jiří Matolín

Kostýmy: Libuše Pražáková

Střih: Miroslav Hájek

Zvuk: Pavel Jelínek, Ivo Špalj

Choreografie: Jan Hartmann

Masky: František Čížek

Hrají: Július Satinský (Albert Horák), Václav Postránecký (Michal Adámek), Pavel Nový (Pepa Bednář), Jana Šulcová (Kateřina Horáková), Eliška Balzerová (Dáša Adámková), Zdena Studénková (Gábina Bednářová – dabing Naďa Konvalinková), Květa Fialová (babička), Jan Faltýnek (taxikář), Zuzana Githeisová (Dášenka), Marta Buchtíková (Kačenka), Václav Korda (Míša), Cyril Křupala (Pepino), Lukáš Pelánek (Matýsek), Marek Dvořák (Bertík), Viktor Maurer (pacient ve vaně)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital DTS, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: Fotogalerie, Filmografie (Marie Poledňáková, Július Satinský, Václav Postránecký, Pavel Nový, Jana Šulcová, Eliška Balzerová, Zdena Studénková), Rozhovory (Marie Poledňáková – 6:04, Václav Postránecký – 4:50, Pavel Nový – 5:12, Jana Šulcová – 5:15, Eliška Balzerová – 5:46, Zdena Studénková – 5:01, Marek Dvořák – „Bertík“ – 2:56, Zuzana Lisová – „Dášenka“ – 2:41), Oblíbené scény (4:10), Písně (písně z filmu + texty + akordové značky pro kytaru: S tebou mě baví svět, Sladké mámení, Vzhůru k výškám)